Радници ЈКП „Паркинг сервис" санирају последице поплава у граду

15.05.2014.

У оквиру координиране акције Града Београда 150 радника ЈКП „Паркинг сервис" распоређено је на 8 на угрожених подручија града, где санирају последице поплава, помажу грађанима, чисте запушене сливнике канализације, улице, уклањају отпад и испумпавају воду.

Једна група људи је на „Макишу", где пуне џакове песком који се шаљу у најугроженија подручја у Лазаревцу и Обреновцу. Део радника „Паркинг сервиса" уклања грање у Чубурском парку, једна екипа је код Хале Пионир. Наши радници помажу на уклањању отпада и чисте сливнике у Вишњичкој улици и погону „Стари град", као и на испумпавању воде на Калемегдану. Део запослених је распоређен у Господар Јевремвој улици, где чисте околину џамије.

Данас и сутра, 15. и 16. маја, ЈКП Паркинг сервис неће контролисати паркирање у зонираним деловима града, с обзиром на то да контролори раде на санацији последица поплава.

Штаб за ванредне ситуације града Београда донео је одлуку да се ресурси свих комуналних предузећа ставе у функцију одбране од поплава. Екипе ЈКП ''Паркинг сервис", као градска служба, важан су део акције одбране од поплава.