Са првацима Савског Венца

21.10.2011.

Едукативна акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе" ЈКП „Паркинг сервис" наставља се у понедељак, 24. октобра, у основним школама на Савском Венцу.

У 6 основних школа те општине дружићемо се са 323 ђака првака, научити их првим правилима о понашању у саобраћају и поделити им заштитне флуоросцентне прслуке. Са првацима ће се играти и маскота акције Зебранко Бринић.

Представници ЈКП „Паркинг сервис" и Управе саобраћајне полиције су од 6. октобра, када је почео нови циклус акције, посетили ђаке прваке Врачара и у Старог града. Акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе" трајаће током читаве школске године. Свакодневно ће се обављати едукација и делити флуоресцентни прслуци свим ђацима првацима, којих ове школске године у Београду има око 15.000.

Да подсетимо, акција је почела октобра 2007. године и од тада је у 17 градских општина, подељено око 60.000 заштитних прслука, и одржано око 600 едукативних представа о познавању саобраћајних прописа.

Током школске 2011/2012. године, у сарадњи са Управом саобраћајне полиције града Београда, ЈКП „Паркинг сервис" ће одабрати зоне 20 основних школа на територији града ги поставити одговарајућу хоризонталну и вертикалну саобраћајну сигнализацију.