Специјална основна школа „Нови Београд“ добила безбедносну сигнализацију

11.05.2012.

[separator top=”20”]

Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис" у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе" увело је безбедносну сигнализацију око ОШ „Нови Београд", једине специјализоване установе за образовање и васпитање деце са сметњама у развоју у општини Нови Београд.

[separator top=”10”]

У жељи да подигне безбедност деце на виши ниво и помогне родитељима, који колима довозе децу у школу, ЈКП „Паркинг сервис" је испред улаза у школу обезбедио простор за паркирање и заустављање возила која превозе особе са инвалидитетом.

[separator top=”10”] [separator top=”10”]

Око школе уведене су две саобраћајне траке и зона успореног саобраћаја са ограничењем брзине кретања возила 10 километара на час, у оквиру које пешаци равноправно могу да користе и коловоз. Ради стимулисања деце да улицу прелазе на означеним местима, направљена су четири нова пешачка прелаза, а постојећи су додатно обележени.

[separator top=”10”]

У зони пешачког прелаза испред главног улаза у школу постављена је заштитна школска ограда, са рефлектујућим тракама на стубићима и поруком „Ђаци вас моле, успорите поред школе".

[separator top=”10”]

На прилазу школском дворишту из Студентске улице постављен је нови „лежећи полицајац", а постојећи су јасније означени вертикалном сигнализацијом. На свим прилазима ка школским капијама у улицама Народних хероја, Париске комуне и Студентској, поставњени су знакови „Деца на путу", а на коловозу су исписани натписи „ШКОЛА".

[separator top=”10”] [separator top=”10”]

Основна школа „Нови Београд" постоји већ 42 године, са циљем да деци са сметњама у развоју помогне у усвајању знања и вештина, осамостаљивању и адаптацији у социјално-културном животу.

[separator top=”10”]

ЈКП „Паркинг сервис" је 2007. године покренуо акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе" у оквиру које све ђаке прваке у Београду упознаје са основама понашања у саобраћају.

[separator top=”10”]

Од почетка ове школске године посетили смо 90 основних школа и поделили 7.500 флуоросцентних прслука. Следеће недеље обилазимо основне школе на општини Звездара.