Трибина о паркирању

01.09.2010.

На трибини одржаној јуче у Месној заједници „Старина Новак“, грађани Палилуле су упознати са предстојећим проширењем треће (зелене) зоне на територији ове општине.

Са грађанима су о зонском систему разговарали председник општине Палилула Данило Башић, генерални директор ЈКП „Паркинг сервис“ Бобан Ковачевић, а из Секретаријата за саобраћај Новица Мићевић.

Зонски систем паркирања са временским ограничењем од три сата биће уведен 10. септембра 2010. године на делу општине Палилула, који је ограничен следећим улицама: Булеваром деспота Стефана, Џорџа Вашингтона, Таковском, Улицом 27. марта, Краљице Марије, Рузвелтовом и Цвијићевом.

Станари, који имају пријављено пребивалиште у том делу општине Палилула, а поседују аутомобил на своје име, имају право на повлашћену паркинг карту и паркирање без временског ограничења.

Повлашћене карте од јуче се могу купити у просторијама ЈКП „Паркинг сервис" у Улици Старине Новака 22, радним данима од 07 до 21 и суботом од 07 до 14 часова. За куповину повлашћене карте потребно је приложити фотокопију личне карте и саобраћајне дозволе. Цена повлашћене карте износи 457,00 динара на месечном нивоу.

У зеленој зони цена паркирања по започетом сату износиће 31,00 динар. У првих десет дана од увођења паркинг зоне паркинг контролори неће кажњавати кориснике, већ ће тај период бити искоришћен за обавештавање и упознавање корисника са новим системом.