Учење основних правила о саобраћају и нова безбедносна сигнализација у зони школа

27.04.2012.

ign: justify;">Едукативна акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе" Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис" наставља се у понедељак, 30. априла, у основним школама у Гроцкој. У тој општини прваци у седам основних школа добиће заштитне светлоодбојне прслуке, а интерактивном представом деци ће бити представљена основна правила о безбедности у саобраћају.

Представници ЈКП „Паркинг сервис" и Управе саобраћајне полиције ће после Гроцке посетити основне школе на Палилули, Звездари, Новом Београду, Вождовцу и у Земуну.

Координатор акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе" Мирољуб Војиновић рекао је да је за протеклих пет година, колико траје акција, 70.000 ђака првака добило флуоресцентне прслуке.

- Од почетка ове школске године посетили смо 84 основне школе у једанаест градских општина и поделили око 7.300 флуоресцентних прслука. Задовољни смо како акција протиче, као и вољом малишана да усвоје нова знања из области саобраћаја. У оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе" ЈКП „Паркинг сервис" наставља увођење безбедносне сигнализације у зони основних школа у Београду. До сада је постављена хоризонтална и вертикална сигнализација у зони основних школа „Свети Сава", „Ратко Митровић" и „Скадарлија" - истакао је Војиновић.

Према његовим речима, до краја године у околини двадесет београдских основних школа биће постављена сигнализација, чији је циљ да возачима скрене пажњу да се у непосредној близини налази школа.

Акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе" траје током целе школске године. Свакодневно се обавља едукација и деле флуоресцентни прслуци свим првацима. До краја школске године, свако дете ће имати прслук како би било видљивије у саобраћају на путу од куће до школе. Ове године у основне школе у Београду уписано је око 15.000 првака.