Велика акција уклањања непрописно паркираних возила

19.09.2014.

На иницијативу ЈКП „Паркинг сервис", у сарадњи са Градом Београдом, саобраћајном и комуналном полицијом и Интервентном јединицом београдске полиције, вечерас је успешно спроведена велика акција уклањања непрописно паркираних возила из околине угоститељских објеката у Београду.

Током вечери су укоњени непрописно паркирани аутомобили из Улице Страхињића Бана и околних улица, из Његошеве улице, Омладинских бригада на Новом Београду, са Топличиног венца и околине Храма Светог Саве на Врачару.

До 22:00 часа патроле комуналне полиције написале су више од 30 прекршајних налога и обавештења, док је саобраћајна полиција написала 93 налога, а више десетина аутомобила је уклоњено.

Директор ЈКП „Паркинг сервис" Андрија Чупковић рекао је да је увођење комуналног реда приоритет овог предузећа и да је недопустиво да бахати појединци свакодневно својим аутомобилима блокирају тротоаре намењене пешацима и станарима.

„Оваквим акцијама уводимо ред у паркирање, и стављамо јасно до знања да нема повлашћених и да закон мора да важи за све. Нећемо дозволити да већина грађана буду жртве бахатих појединаца, који паркирају аутомобиле као статусне симболе поред стола где пију кафу. Сличне акције ћемо наставити и интезивирати у наредном периоду, јер смо одлучни у намери да успоставимо комунални ред. Већ сада видимо побољшање у понашању и свести возача, а циљ уређеног паркирања је да сачувамо безбедност свих учесника у саобраћају" рекао је Чупковић.

Помоћник градоначелника Борко Милосављевић рекао је да је ово само једна у низу акција, које нова градска власт спроводи у циљу успостављања комуналног реда и стабилнисти у граду Београду.

„Вечерашња акција требало би да успостави комунални ред када је у питању непрописно паркирање. Са овим акцијама ће се наставити, али очекујте и друге акције из области спровођења комуналног реда - од сплавова до градског превоза. По налогу градоначелника Синише Малог уводи се ред у све области" рекао је Милосављевић.

Начелник комуналне полиције Никола Ристић нагласио је да комунална полиција, у сарадњи са јединицама МУП-а и ЈКП „Паркинг сервис", ради на одржавању комуналног реда. Он је додао да ће казне комуналне полиције за непрописно паркирање почети да стижу на кућне адресе од 01. октобра 2014. године.

Вечерашња акција уклањања непрописно паркираних возила, у којој су учествовали ЈКП „Паркинг сервис", саобраћајна и комунална полиција и Интервентна јединица београдске полиције, спроведена је без већих проблема, захваљујући заједничком и системском деловању свих градских служби и институција.