Завршена акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе”

08.06.2010.

Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис", у сарадњи са Скупштином града, Секретаријатом за саобраћај и Саобраћајном полицијом, организовало је приредбу поводом краја школске године и акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе".

Овим путем ЈКП „Паркинг сервис" захвалио се градоначелнику Београда Драгану Ђиласу, секретарима за саобраћај и образовање, представницима Саобраћајне полиције, медијима и свима који су пружили помоћ акцији „Ђаци вас моле, успорите поред школе".

Специјални гости на приредби били су ђаци прваци многих основних школа у Београду. Осим представника ЈКП „Паркинг сервис" и Саобраћајне полиције, на приредби је учествовао и дечји хор, који је отпевао добро познату песму о безбедности у сабраћају „Чувајте нам ђаке".

ЈКП „Паркинг сервис" већ трећу школску годину организује акцију „Ђаци вас моле успорите поред школе", са жељом да ученици првог разреда основних школа на територији свих градских општина добију основна сазнања о култури у саобраћају.

Циљ акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе" је да се подигне ниво свести о безбедности најмлађих учесника у саобраћају, а то су управо ђаци.

Сваке године ЈКП „Паркинг сервис" првацима поклања флуоресцентне прслуке, како би били уочљивији возачима на путу од куће до школе. Од почетка ове школске године око петнаест хиљада првака добило је флуоросцентне прслуке. До краја школске године, прслуке ће добити прваци из још неколико основних школа у Београду.