Завршена акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе“

31.03.2008.

Представници ЈКП „Паркинг сервиса“ су данас, уз забавно-едукативни програм, поделили флуоресцентне прслуке и образовне пакете „Десет правила који живот значе“ најмлађим основцима четири централне школе општине Сопот. Тиме је завршен други део акције ЈКП „Паркинг сервиса „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, која је имала за циљ да припреми ђаке приградских школа да буду успешни учесници у саобраћају.

Од 17. марта, када је отпочео други део акције, „Паркинг сервис“ је обишао седам општина: Сурчин, Младеновац, Лазаревац, Гроцка, Обреновац и Барајево и првацима четрдесетпет основних школа поделио око 3500 заштитних прслука и исто толико едукативних пакета са ДВД-има, бојанкама и налепницама.

За време трајања првог дела акције септембра, октобра и новембра прошле године преко 11.000 београдских основаца савладало је основна правила понашања у саобраћају и сада носе од куће до школе свој флуоресцентни заштитни прслук.

Жеља организатора је да брига о најмлађима прерасте у свакодневну навику, а ношење заштитних прслука постане обичај који ће усвојити и генерације учесника у саобраћају које тек стасавају.