Здравље на првом месту

15.05.2020.

У циљу заштите здравља, смањења контаката и што краћег задржавања у објектима ЈКП „Паркинг сервис“, ово предузеће поставило је табле обавештења, које подсећају кориснике да је здравље на првом месту и да примењују препоручене мере предострожности. „Паркинг сервис“ је због пандемије контакте запослених са корисницима свео на најмању могућу меру и увео бројне савремене видове комуникације, као што су бесконтактно и електронско плаћање паркирања.

Око 150 табли обавештења на објектима којима управља ЈКП „Паркинг сервис“, подсећају грађане да држе препоручену дистанцу од 2 m, као и да носе заштитну опрему у виду маски и рукавица и тиме заштите своје и туђе животе. Предузеће је у гаражама и на паркиралиштима поставило већи број станица за бесконтактно плаћање. Грађанима се препоручује плаћање паркирања путем припејд или „parking pass“ картица које омогућавају возачима да једноставно улазе и излазе са паркинг објеката, без обавезе да на благајнама и наплатним станицама плаћају паркирање. Коришћење једне од понуђених опција плаћања уместо готовине, своди ризик од заразе на минимум, јер корисници не долазе у контакт са инкасантима.

„Паркинг сервис“ подсећа кориснике да захтеве за претплату и рекламације могу да попуне на сајту овог предузећа, без одласка у пословнице Корисничког сервиса. Претплатницима који имају месечне карте за паркирање у зонама, као и корисницима који измирују своје обавезе према овом предузећу, препоручује се електронско плаћање.

„Паркинг сервис“ примењује препоруке Владе Републике Србије и Управе града Београда у вези са заштитом и превенцијом од заразе корона вирусом, како својих запослених, тако и корисника услуга и апелује на свест грађана, наглашавајући да је здравље на првом месту.