Зелена зона на Неимару

23.04.2012.

Зонски систем паркирања, са временским ограничењем од три сата, почео је данас да се примењује у делу општине Врачар, који је ограничен следећим улицама: Булевар ослобођења, Скерлићева, Боре Станковића, Мачванска, Цара Николаја Другог, Милешевска, Жичка, Грчића Миленка и Јужни булевар. У том делу обележено је 2.366 паркинг места.

Тим поводом данас је уприличена конференција за новинаре којој су присуствовали генерални директор ЈКП "Паркинг сервис", председник општине Врачар Бранимир Кузмановић и градски секретар за саобраћај Драгољуб Ђаконовић.

- Секретаријат за саобраћај, општина Врачар и "Паркинг сервис", заједно са грађанима овог дела Врачара, донели су одлуку да од данас крене пробни период и прилагођавање на зонски режим паркирања. Због повећаног броја аутомобила у граду, притиска на зоне атрактивности, а једна од њих је и ова зона, грађани су тражили да се зонира овај део града. На првом месту су станари, а они ће у наредном периоду осетити бенефите зонског начина паркирања - истакао је Бобан Ковачевић, директор ЈКП "Паркинг сервис".

Станари, који имају пријављено пребивалиште у том делу општине Врачар, а поседују аутомобил на своје име, имају право на повлашћену паркинг карту и паркирање без временског ограничења.

Повлашћене паркинг карте могу се купити у просторијама ЈКП „Паркинг сервис": Милешевска 51, Краљице Марије 7 и Старине Новака 22, радним данима од 07 до 21 и суботом од 07 до 14 часова.

За куповину повлашћене карте потребно је приложити личну карту и саобраћајну дозволу на увид. Цена месечне повлашћене паркинг карте за станаре износи 457 динара, док за правна лица и предузетнике у зеленој зони износи 4.106 динара.

Првих петнаест дана од увођења паркинг зоне биће пробни период, када ће паркинг контролори обавештавати и упознавати кориснике са новим системом. Цена паркирања у зеленој зони за започети сат износи 31 динар.

Додатне информације грађани могу добити у Корисничком сервису у Милешевској улици 51 или позивом на број 30 35 400.