Зеленије на Палилули

09.09.2010.

У петак, 10. септембра, у 11 часова биће одржана конференција за новинаре на тему проширења зонског система паркирања на општини Палилула.

На конференцији ће говорити Данило Башић, председник општине Палилула, Драгољуб Ђаконовић, секретар за саобраћај и Бобан Ковачевић, генерални директор ЈКП „Паркинг сервис“.

Од 10. септембра 2010. године зонски систем паркирања обухватаће и део општине Палилула ,који је ограничен следећим улицама: Булеваром деспота Стефана, Џорџа Вашингтона, Таковском, Улицом 27. марта, Краљице Марије, Рузвелтовом и Цвијићевом. У том делу општине Палилула биће уведена зелена зона, у којој је дозвољено паркирати возило највише три часа.

У зеленој зони цена паркирања по започетом сату неће бити промењена и износиће 31,00 динар. Првих десет дана од увођења паркинг зоне биће пробни период и паркинг контролори неће кажњавати кориснике, већ ће тај период бити искоришћен за обавештавање и упознавање корисника са новим системом.

Повлашћене карте за станаре и правна лица могу се купити у просторијама ЈКП „Паркинг сервис" у Улици Старине Новака 22, радним данима од 07 до 21 час и суботом од 07 до 14 часова. За куповину повлашћене карте потребно је приложити фотокопију личне карте и саобраћајне дозволе. Цена повлашћене карте износи 457,00 динара на месечном нивоу.