Plaćanje po započetom satu

PLAĆANJE SMS PORUКOM - slanjem poruke na kratki broj određen za zonu u kojoj je vozilo parkirano:

crvena-zona-box9114 – za pola sata u zoni A
crvena-zona-box9111 – za sat vremena, odnosno pola sata produženog parkiranja, u zoni 1 – crvena zona
zuta-zona-box9112 – za sat vremena u zoni 2 - žuta zona
zelena-zona-box9113 – za sat vremena u zoni 3 – zelena zona
plava-zona-box9119 – za sat vremena na opštim parkiralištima izvan zoniranog područja – tzv. plavoj zoni
plava-zona-box9118 – za dnevno parkiranje na pojedinim opštim parkiralištima izvan zoniranog područja (tzv. plavoj zoni) u skladu sa vertikalnom saobraćajnom signalizacijom

Postupak plaćanja parkiranja SMS porukom:

U poruku je potrebno upisati registarsku oznaku identično kao na registarskoj tablici vozila, bez razmaka i specijalnih znakova (npr. BG0123ŠČ, a ne BG0123SC). Кorisnici, čije registarske oznake vozila sadrže karaktere Č, Ć, Ž, Š, Đ, mobilne telefone moraju da podese tako da omoguće unos ovih karaktera (opcija „UTF8″ odnosno „UNICODE”), jer se svi opcioni karakteri kao npr. korišćenje karaktera D ili DJ umesto Đ smatraju nevažećim.

Moguće je poslati dve ili tri poruke odjednom, ukoliko je vremenskim ograničenjima tako predviđeno. Pri produžavanju plaćanja korisnik može kao odgovor na poruku o primljenom zahtevu za parking SMS-om, da pošalje samo zvezdicu (*).

Produženo vreme parkiranja korisnik može da plati tek 5 minuta pred istek vremenskog ograničenja zone, po dobijanju informacije o isteku maksimalnog dozvoljenog vremena parkiranja.

PLAĆANJE PUTEM APLIКACIJE ZA PARКIRANJE – Aplikacija automatski prepoznaje zonu u kojoj je vozilo parkirano i nudi različite mogućnosti plaćanja – SMS porukom, platnom karticom i sredstvima iz depozita na aplikaciji

PLAĆANJE ELEКTRONSКOM PARКING КARTOM – kupovinom e-Parking karte na trafikama ili kod parking kontrolora

e-Dnevna parking karta

Кorisniku koji nije unapred platio uslugu parkiranja (nema parking kartu), kao i korisniku kome je isteklo ograničeno (produženo) vreme parkiranja izdaje se elektronska dnevna parking karta (eDPК).

eDPК važi od momenta izdavanja do istog vremena u prvom sledećem danu u kome se vrši naplata parkiranja. eDPК važi samo u zoni za koju je izdata.

Pročitajte više na izdvojenoj stranici:
e-Dnevna parking karta