Пренос возила

ЈКП „Паркинг сервис” учествује у одржавању комуналног реда у Београду и по налогу Саобраћајне полиције, Комуналне милиције и Комуналне инспекције уклања непрописно паркирана возила.

Служба за експлоатацију возила уклања хаварисана и возила из прекршаја, а посебним дизалицама обавља превоз кабастог терета, камиона и аутобуса.

Возила из прекршаја преносе се на неколико локација:

  • Старо сајмиште
  • Ада Циганлија
  • Дунавска бб
  • Милеве Марић Ајнштајн (возила са иностраним регистарским таблицама пренета по основу дуга за дневне карте и по другим основама)
  • Бродарска бб (напуштена возила и возила из саобраћајних незгода)
Информације о возилима пренетим у гаражу Милеве Марић Ајнштајн могу се добити на број телефона 011/26-25-662.
Информације о возилима пренетим на плац у Бродарску бб могу се добити на број телефона 011/301-70-70.

Све остале информације о возилима пренетим по налогу надлежних органа доступне су путем телефона Корисничког сервиса 011/30-35-400.

„ЗЕЛЕНИ ПАУК”

Непрописно паркиране аутомобиле са зелених површина уклања „Зелени паук“. Три дизалице, које су симболично обележене за ову акцију, свакодневно односе возила која су остављена на шеталиштима или угрожавају безбедност пешака у парковима, најмлађих на дечјим игралиштима, у околини школа или вртића.

Комунална инспекција издаје решење за уклањање возила паркираних на зеленим површинама, којим налаже власнику возила да у року од три минута уклони возило. Уколико то не учини и возило остане на зеленој површини, инспектор издаје налог за уклањање возила , а потом „Зелени паук“ преноси возило до најближег плаца ЈКП „Паркинг сервис“. Након што измири трошкове преноса власник може преузети возило.

Непрописно паркирана возила на зеленим површинама грађани могу пријавити на бројеве телефона:

  • Кориснички сервис ЈКП „Паркинг сервис” - 011/30 35 400
  • Беоком сервис0800/ 110 011