Акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ у основним школама на Вождовцу

14.05.2015.

У оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, „Паркинг сервис“ ће током ове недеље ђацима првацима 15 основних школа на Вождовцу поделити 1.434 флуоресцентни прслук.

Едукативно-забавне представе о безбедном понашању у саобраћају, одржаће предавачи „Паркинг сервиса“ уз помоћ управе саобраћајне полиције, а кроз игру и дружење ђаци могу да се упознају са саобраћајним знацима и значењем семафора, као и да науче како се безбедно прелази улица, ко су учесници у саобраћају итд.

Према речима директора ЈКП „Паркинг сервис“ Андрије Чупковића, ове представе су се показале као најефикаснији начин да ђаци усвоје основна саобраћајна правила.

„Паркинг сервис се труди да подигне свест свих учесника у саобраћају стављајући акценат на безбедност најмлађих на путу од куће до школе. Интерактивном наставом деца стичу основна сазнања о својој улози у саобраћају, као и да посебно морају да буду опрезна када изађу на улицу. Такође, као друштвено-одговорно предузеће, желимо да скренемо пажњу на додатни опрез у зонама школа, а проширивањем акције и увођењем тзв. „ђачког паркинг места“ посебно наглашавамо улогу паркирања. Прописно паркирана возила омогућавају безбедно кретање пешака и истовремено доприносе комуналном реду, а „Паркинг сервис“ и на овај начин подсећа возаче да је безбедност деце најважнија!“ – нагласио је Чупковић.

[gallery link="file" ids="19065,19066,18938"]

Данас се завршава дечји ликовни конкурс за осликавање „Ђачког паркинг места“. Победничким радом биће обележено по једно паркинг место у близини 25 основних школа које се налазе у зонском систему паркирања. Приход од наплате паркирања на тим местима биће намењен куповини компјутера и других наставних средстава, која су потребна школама.