Алпинисти већ пет дана дотерују гаражу „Обилићев венац“

19.06.2019.

Несвакидашњи призор изненадио је пре пар дана све суграђане, који су се затекли испред гараже „Обилићев венац“ – 5 алпиниста је уз помоћ специјалне ужади „шетало“ по фасади гараже. Наиме, први пут од када је гаража „Обилићев венац“ реконструисана, „Паркинг сервис“ је ангажовао алпинисте, како би опрали панеле и мрежу од инокса од којих се фасада састоји.

На висини од 24 m, раствором сирћетне киселине, алпинисти перу елементе, затим их испирају млазом воде и на крају се враћају и бришу меким крпама, како би панели и детаљи од инокса добили сјај. Елементи се чисте киселином само када су у хладу, јер би под директном сунчевом светлошћу дошло до њиховог оштећења. Алпинисти перу и стаклени део кровног покривача, јер није довољно само његово испирање кишницом.

До сада је опран већи део фасаде гараже „Обилићев венац“ ка Обилићевом венцу и Улици маршала Бирјузова, а следи прање и ка Космајском пролазу.

„Паркинг сервис“, прање фасаде гараже „Обилићев венац“, укупне површине 4.500 m2, које обавља у склопу редовног одржавања, планира да заврши до 20. јуна.

[gallery link="file" columns="4" ids="41743,41742,41741,41740"]