Београд представио најефикаснији паркинг систем на сајму у Цељу

09.09.2015.

Другог дана Међународног сајма занатства и предузетништва у Цељу (МОС), који се одржава од 8. до 13. септембра, на штанду Привредне коморе Београда и ЈКП „Паркинг сервис“, размењена су искуства са Комором занатлија Марибора. Овом приликом свечани гост београдски „Паркинг сервис“ представио је свој систем контроле и наплате паркирања путем СМС-а.

Презентацију најнапреднијег производа који нуди Београд, софтвера за наплату и контролу паркирања, одржали су директор „Паркинг сервиса“ Андрија Чупковић и технички директор Владимир Богићевић, а присуствовали су саветник градоначелника Марибора Игор Кос, председник Привредне коморе Београда Миливоје Милетић и председник Коморе занатлија Марибора Алеш Пулко.

„Драго ми је што је „Паркинг сервис“ Београд прихватио позив да свој производ представи на нашем највећем сајму. Сматрам да привредници из Београда и Марибора међусобно треба да сарађују, а ово је доказ да имамо добру сарадњу коју треба да негујемо и проширујемо. Желим вам успешно представљање као и будући рад уз склапање нових пословних веза.“ – рекао је председник Коморе занатлија Марибора Алеш Пулко.

Саветник градоначелника Марибора Игор Кос похвалио је сарадњу коју Марибор има са Београдом и најавио предстојеће „Дане Марибора у Београду“.

„Нама је интерес свеобухватна сарадња између Београда и Марибора, а један од сегмената је размена искуства и начина рада јавних предузећа. Оно што нас је посебно привукло у Београду је систем паркирања, односно комфорност плаћања паркирања путем СМС-а, који желимо да понудимо грађанима Марибора. О начину имплементације овог система у току су разговори са београдским Паркинг сервисом.“ – рекао је Кос.

Председник Привредне коморе Београда Миливоје Милетић истако је да је овај сајам дао заиста велики допринос у развоју предузетништва кроз размену идеја и искуства.

„Уверен сам да ће наша делегација привредника, која је присутна овде, искористити прилику да пренесе у Београд искуства словеначких привредника и колега, а већ у петак планирамо да угостимо у Београду наше колеге из Марибора где ћемо потписати споразум о међусобној сарадњи.“ – рекао је председник Привредне коморе Београда Миливоје Милетић.

[gallery link="file" columns="4" ids="20919,20920,20921,20922"]

МОС окупља привреднике из Словеније и региона са највећом понудом домаћих и страних производа, услуга и иновација. На овогодишњем 48. МОС-у производе и услуге представља 1.500 излагача из 38 држава, а очекује се да сајам посети око 130.000 пословних људи из Словеније и околних земаља.