Градоначелник Београда Синиша Мали посетио ЈКП „Паркинг сервис“

23.10.2015.

Градоначелник Београда Синиша Мали посетио је данас ЈКП „Паркинг сервис“ и са руководством овог предузећа разговарао о досадашњим резултатима и плановима за следећу годину.

- Прошле године „Паркинг сервис“ је остварио добит од 700 милиона динара, а ове године планира увећање, што значи и више новца у буџету града Београда, јер се 85% те добити уплаћује у буџет града. „Паркинг сервис“ је постигао и значајне уштеде путем јавних набавки, а колико су важне обједињене јавне набавке најбоље говори податак да је Град на тај начин уштедео 230 милиона динара. - рекао је градоначелник Београда Синиша Мали.

[gallery columns="4" link="file" ids="21526,21527,21529,21528"]

Директор „Паркинг сервис“-a Андрија Чупковић упознао је градоначелника са плановима за даљи развој предузећа, будућим инвестицијама, реконструкцијом постојећих и изградњом нових гаража, као и са начинима унапређења система паркирања у Београду.

- Изградњoм подземне гараже „Студентски трг“ и надоградњoм гараже „Обилићев венац“, град добија око 1000 нових паркинг места, а било је речи и о планираној градњи гараже у Улици кнеза Милоша. Осим тога, на већини паркиралишта смо снизили цене паркирања, реконструисали око 80% четири централне гараже и увели информативне табле. Следеће године уводимо старт-стоп систем и сензоре на улицама, чиме показујемо грађанима где иде новац којим они плаћају паркирање. - рекао је Чупковић.

Градоначелник је током посете са запосленима разговарао и о условима рада у реконструисаном простору у Пионирском граду.

Ово је друга посета градоначелника нашем предузећу у последњих неколико месеци, као подршка добром пословању у претходном периоду и подстицај за даљи рад.