Дизалица „паук” пренела борбени авион Јастреб Ј-21

31.07.2017.

Служба за пренос возила ЈКП „Паркинг сервис” је добијала многобројне, различите захтеве за пренос ствари, аутомобила, камиона и аутобуса, али је свакако најнеобичнији до сада био захтев за пренос авиона. И то не било каквог, већ за пренос борбеног авиона.

ЈКП „Паркинг сервис” изашло је у сусрет Машинском факултету Универзитета у Београду и дизалицом пренело борбени авион Јастреб Ј-21, који је Министарство одбране донирало Машинском факултету у циљу стицања знања и као вид подршке студентима.

Захваљујући ангажованости „Паркинг сервиса“ авион је безбедно пренет од Ваздухопловног музеја на Аеродрому до Аеро-техничког института, где ће убудуће бити изложен.

Ово, ипак, није први пут да ЈКП „Паркинг сервис“ излази у сусрет необичним захтевима. Већ читав низ година, „Паркинг сервис“ помаже одржавање годишњег скупа Удружења историчара аутомобилизма и том приликом довезе на смотру и врати већи број олдтајмера. Пре неколико година дизалицом „паук“ успешно је премештен чак и један хеликоптер. Ипак, авиони, до сада, нису преношени.

[gallery link="file" ids="35481,35482,35483,35484,35485,35486"]