Цена дневнe паркинг карте 50% нижа уколико се плати у првих осам дана

02.06.2015.

ЈКП „Паркинг сервис“ од данас одобрава попуст од 50% на цену дневне паркинг карте за све кориснике услуге паркирања у зонираном подручју, који дневну паркинг карту плате у року од осам дана од дана издавања. Ово практично значи да возачи који од данас, 2. јуна, добију налог за плаћање дневне карте по цени од 1.870,00 динара имају могућност да исти регулушу у периоду од осам дана по упола нижој цени тј. за 935,00 динара. Они који прекораче рок за плаћање од осам дана од датума издавања, плаћају пун износ дневне паркинг карте.

Према речима директора ЈКП „Паркинг сервис“ Андрије Чупковића, ово предузеће је прошле године финансијски стабилизовано и данас има могућности, као и све потребне механизме, да за кориснике уведе попуст на цену дневне паркинг карте.

„Када сам дошао на чело „Паркинг сервис“-а, затекао сам дуг од милион евра, а у првој години вођења предузећа направио добит од седам милиона евра. Финансијски подаци за први квартал ове године доказују да то није било случајно, већ да нова пословна политика и домаћински однос дају све боље резултате, и зато сам одлучио да уведем нове олакшице за грађане. Разумем да се свакоме може догодити да ненамерно закасни са слањем СМС поруке за паркирање, и зато сам одлучио да уведем могућност да се дневна карта плати по упола нижој цени. Живимо у економски тешком времену, знам да су мале плате и да је ово један од начина да изађемо у сусрет корисницима, али то не значи да ће било ко бити изузет од измиривања својих обавеза. “ – навео је Чупковић.

Директор „Паркинг сервиса“ је нагласио да се овим потезом уважавају примедбе суграђана који паркирају своје аутомобиле у зонском систему и да се одлуком о попусту на плаћање налога за дневне карте у првих осам дана, корисницима олакшава плаћање, али се исто тако подстичу да на време измирују своје обавезе.

Подсећамо да је паркирање на општим паркинг местима у зонираним деловима града дефинисано Одлуком о јавним паркиралиштима, као и да се паркирање плаћа по започетом сату или у дневном трајању, плаћањем сатне или дневне карте. Сатна паркинг карта важи за сваки започети сат према утврђеном времену коришћења, док дневна паркинг карта важи од тренутка издавања до истог времена у првом следећем дану у коме се наплаћује паркирање. Корисници се сами опредељују да ли услугу паркирања користе по започетом сату или у дневном трајању, куповином карте или плаћањем услуге електронским путем.