Еколошки програми „Паркинг сервиса“

12.06.2019.

„Паркинг сервис“ је данас, као учесник стручног скупа „Недеља енергије 2019“, на промотивном сајму на Тргу Николе Пашића презентовао посетиоцима еколошке програме које ово друштвено-одговорно предузеће спроводи.

[gallery link="file" ids="41587,41586,41585"]

Штанд „Паркинг сервиса“ обишли су заменик градоначелника Горан Весић и градска секретарка за енергетику Нина Јандрић, а домаћин, директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић, информисао их је о првој еколошкој зеленој гаражи „Обилићев венац“ и акцији „Паркирај и бициклирај“, кроз коју ово предузеће промовише бициклизам, као алтернативни вид превоза.

Гаража „Обилићев венац“ добила је прошле године престижни Парксмарт сертификат, чиме је постала прва сертификована еко гаража у Европи. У овој гаражи постављени су соларни панели са соларном мини електраном, а у току реконструкције коришћене су рециклиране сировине и еколошке боје. Гаража је опремљена и пуњачима за возила на електрични погон, а недавно су пуњачи постављени и у гаражи „Пионирски парк“.

Kао друштвено-одговорно предузеће, „Паркинг сервис“ сваке године проширује свој програм из области екологије. Ове године у склопу акције „Паркирај и бициклирај“, која траје од 1. априла до 1. новембра, корисницима су на располагању и дечји бицикли. Тако да један аутомобил из саобраћаја може бити замењен са чак четири бицикла за целу породицу – два велика и два мала. А у Kлиници за бицикле, која се организује периодично, возачи двоточкаша могу да дођу и провере исправност својих љубимаца.

У 2017. години „Паркинг сервис“ је покренуо и акцију „Паркирај и рециклирај“, у склопу које су канте за разврставање отпада постављене на свим паркинг објектима, којима управља ово предузеће. Постављено је укупно 140 канти за чак до шест врста отпада, који се затим рециклирају.

„Паркинг сервис“, кроз основну делатност због које је основан од стране Града Београда, а то је регулисање паркирања у нашем главном граду, успева да води рачуна и о средини у којој живимо, пре свега примењујући нове технологије и еколошке материјале, али и кроз еколошке програме које спроводи.