Завршен десети циклус акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“

07.06.2017.

ЈКП „Паркинг сервис“ данас је свечано обележило завршетак десетог јубиларног циклуса акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ едукативном представом у Центру за културу „Влада Дивљан“.

Кроз ову акцију ђаци прваци већ целу деценију уче основна правила понашања у саобраћају, како правилно да пређу улицу и шта нам показује семафор, а од „Паркинг сервис“-а на поклон добијају светлоодбојни прслук. Ђаци су уживали, активно учествовали у представи, одговарали на постављена питања и дружили се са маскотом акције Зебранком Бринићем. У данашњој представи учествовала је и 17-огодишња Јелена Станисављевић, која је на самом почетку кампање 2007. године била ђак првак. Она је поделила успомене на то време, показала да још чува прслук, који је тада добила и изразила радост што поново учествује у овој акцији.

[gallery link="file" columns="2" ids="34638,34646"]

Представи су присуствовали градски менаџер Горан Весић, председник Општине Палилула Александар Јовичић и директор „Паркинг сервис“- а Андрија Чупковић.

– Обуку су прошли сви прваци, а у протеклих десет година укупна бројка прелази 160.000 ђака, који су стекли основна знања о понашању у саобраћају. То је добар пример како једно градско предузеће може да одваја новац за едукативну кампању и они су то учинили на прави начин, препознатљивом песмом, добром представом и комуникацијом са децом, а све у циљу да буду спремни за понашање у саобраћају. Све то довело је до смањења броја страдања деце у саобраћају и показало да акција има свој пуни смисао. Ми ћемо ову акцију наставити да спроводимо и даље и на тај начин давати допринос за безбедност у саобраћају – истакао је градски менаџер.

Директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић указао је да је ово градско предузеће поносно на своју акцију која је сада већ постала традиционална.

– Током десетогодишњег трајања ове акције увели смо и новине, попут „ђачког“ паркинг места, а од ове године и „беби“ паркинг место, одакле сав приход одлази установама у близини којих се та посебно обележена паркинг места налазе. Зато апелујем на возаче да редовно плаћају паркирање на овим паркинг местима, како на онима у близини основних школа, тако и на онима у близини породилишта, јер тако дају свој допринос развоју институције испред које су се паркирали – рекао је Чупковић, захваливши Oпштини Палилула на доброј сарадњи током трајања акције.

[gallery link="file" columns="4" ids="34639,34649,34641,34642"]

Председник општине Палилула Александар Јовичић нагласио је да су акције које за циљ имају заштиту најмлађих приоритет ове локалне самоуправе.

– Ми смо као општина показали одговорност, доследност и бригу о најмлађима. Увели смо видео-надзор у све основне школе на нашој територији, повећали смо безбедност и унапредили сарадњу са полицијом. Нема веће сатисфакције него када се раде праве ствари за будућност наше земље, а управо то су наши најмлађи суграђани – казао је Јовичић.

Јубиларној представи је присуствовало око 400 ђака првака из четири основне школе са општине Палилула.