Завршен осми циклус акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“

16.06.2015.

ЈКП „Паркинг сервис“ завршило је осми циклус друштвено-одговорне акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ током којег су одржане едукативне представе за ђаке прваке у 173 основне школе са територије 17 београдских општина, а том приликом ђацима су подељена 15.755 заштитна светлоодбојна прслука.

Глумци и предавачи акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ су и ове сезоне кроз игру и забаву упознавали прваке како правилно да прелазе улицу, користе семафор и тумаче саобраћајне знаке, школе су на поклон добиле и ЦД са едукативним филмом „Паркинг сервиса”, у коме су на занимљив начин објашњена основна правила понашања у саобраћају.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић каже да је безбедност деце у саобраћају приоритет и због тога најмлађим учесницима у саобраћају, треба на приступачан начин да објаснимо како да се понашају на путу од куће до школе.

„Непроцењив је допринос акције у којој они већ као прваци уз игру науче да прелазе улицу и поштују саобраћајне знаке. Уз то, сваки првак, добија и заштитни прслук како би био видљив другим учесницима у саобраћају. Такође, ми се трудимо да сваке године подигнемо акцију на виши ниво. Новина овогодишњег циклуса је „ђачко“ паркинг место, коју је „Паркинг сервис“ покренуо у сарадњи са Управом града Београда. Акција подразумева обележавања по једног паркинг места у околини основних школа које се налазе у зонираним деловима града. Сав приход од наплате паркирања на местима, која су исцртали ђаци, биће намењен куповини компјутера или других наставних средстава, која су неопходна школама, а возачи су на основу табли са обележјем „ђачког“ паркинг мсета информисани да паркирањем на том месту помажу оближњој школи. Ово је још један од начина да апелујемо на све возаче да буду посебно опрезни у близини школа.“ – истакао је Чупковић.

[gallery link="file" ids="19671,19672,19673"]

Почетком акције „Ђачко паркинг место“, од 01. јуна 2015. године, успешно је заокружен осми циклус едукативне кампање „Ђаци вас моле, успорите поред школе”, а „Паркинг сервис“ у сарадњи са Саобраћајном полицијом, секретаријатима за саобраћај и за образовање, као и са Градом Београдом наставља да води посебну бригу о безбедности најмлађих учесника у саобраћају.

„Паркинг сервис“ са поносом може да констатује да је прва генерација ђака првака, која је пошла у школу 2007. године када је и започета акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе”, ове године успешно завршила основну школу, због чега се посебно радујемо. У годинама које су иза нас, одржано је преко 1.000 едукативних представа, а преко 95.000 ђака првака добило је флуоресцентне прслуке. Циљ акције је да се повећа безбедност деце у саобраћају, са једне стране кроз њихово учење о правилном понашању, а са друге стране константним апелима на возаче да воде посебну бригу о најмлађима.