Завршен једанаести циклус акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“

12.06.2018.

ЈКП „Паркинг сервис“ данас је свечано обележило завршетак једанаестог циклуса акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ едукативном представом за око 330 ђака првака са општине Палилула у Центру за културу „Влада Дивљан“. Представи су присуствовали члан Градског већа Тања Поповић, директор „Паркинг сервиса“ Андрија Чупковић и председник Општине Палилула Александар Јовичић.

Кроз акцију ђаци прваци већ једанаест година уче основна правила понашања у саобраћају. На едукативној представи предавач из „Паркинг сервиса“, заједно са саобраћајним полицајцем, објашњава ђацима како правилно да пређу улицу, шта поручује семафор и о чему их обавештавају саобраћајни знаци. Путем ових предавања подиже се ниво знања ђака првих разреда основних школа и на тај начин смањује број саобраћајних незгода у којима су они актери.

На завршној представи ђаци су уживали, активно учествовали, одговарали на постављена питања и дружили се са маскотом акције Зебранком Бринићем. После успешног предавања и показаног знања, прваци су на поклон од „Паркинг сервиса“ добили светлоодбојне прслуке и брошуре „Безбедно до школе“.

Директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић указао је да је ово градско предузеће поносно на своју акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ са подсећањем да су прваци из првог циклуса ове акције сада већ возачи.

- Као родитељ двоје деце желео бих да кажем да је безбедност деце у саобраћају најважнија. Ево већ 11 година кроз ову акцију „Паркинг сервис“ едукује ђаке прваке, како би били безбеднији у саобраћају. Неки ђаци прве генерације, која је са нама учила о правилима понашања у саобраћају, постали су возачи. А данас, када пролазе поред школа, надамо се да се сете свега онога чему смо их учили и, наравно, успоре како би пропустили нове мале ђаке да пређу улицу. Драго ми је што смо се данас дружили са малишанима са Палилуле и што су доста тога научили о саобраћају, – рекао је Чупковић.

Председник општине Палилула Александар Јовичић захвалио је организатору ове акције „Паркинг сервису“, јер је, како је рекао, превентива веома важна. Он је рекао да се нада да ће резултат оваквих и сличних акција, едукација ђака првака, бити смањење броја саобраћајних незгода у којима су актери деца.

Од почетка акције одржано је 1.800 представа и 180.000 ђака првака научило је основна правила понашања у саобраћају. Само у току ове школске године око 17.500 ђака првака добило је, осим знања, и светлоодбојне прслуке од „Паркинг сервиса“, који им помажу да буду уочљивији осталим учесницима у саобраћају.

[gallery link="file" columns="4" ids="38489,38490,38491,38492"]

ЈКП „Паркинг сервис“ своју друштвену одговорност већ годинама показује путем акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, „Ђачко паркинг место“ и „Беби паркинг место“. На иновативне начине, ово Предузеће у први план ставља различите старосне групе деце и брине о њиховој безбедности, школовању, али и о условима у којима долазе на свет нове генерације.