Замена „спринклер“ система у гаражи „Пионирски парк“

24.06.2015.

ЈКП „Паркинг сервис“ данас, 24.06.2015. године, започиње радове на замени „спринклер“ система у гаражи „Пионирски парк”. Планирано је да радови на замени стабилног система за аутоматско гашење пожара трају до месец дана, а према договору са извођачем, у циљу неометаног коришћења гараже и безбеднијег извођења (сечење, варење и замена цеви) радови ће се изводити фазно и у времену од 21 до 06 часова. Паркинг места која се налазе директно испод цеви за аутоматско гашење пожара које се у том тренутку мењају, биће ограђена и недоступна за коришћење, а у првој фази, ноћас, биће ограђено 37 паркинг места на првом нивоу.

Руководство ЈКП „Паркинг сервис“ покренуло је, после прошлогодишње консолидације предузећа, низ активности како би се уштеђена средства уложила у обнову руинираних гаража и паркиралишта, и у априлу већ обавило одређене радове у гаражи испод платоа Скупштине града, када су обновљене силазно-узлазне рампе и комплетна сигнализација, постављене нове табле упозорења и окречена цела гаража.

Према речима директора „Паркинг сервиса“ Андрије Чупковића одговорна пословна политика и ново лице предузећа огледа се у уређеним и санираним гаражама и паркиралиштима, а после ових радова, у гаражи „Пионирски парк” биће урађена целокупна замена електричних ормана, хидрантских цеви и противпожарних апарата, као и санација одвода воде. Радови на санацији гараже „Пионирски парк” изводе се према пројекту Агенције за инвестиције Скупштине града, који је урадио Саобраћајни институт ЦИП.

Поред реконструкције „Пионирског парка”, током ове и следеће године планирана је санација свих објеката којима управља ЈКП „Паркинг сервис”, а пре свега гаража „Обилићев венац“, „Зелени венац“, „Масарикова“ и „Аеродром“, као и реконструкција две станарске гараже „Милешевска“ и „27. март“, о чему ће корисници бити благовремено обавештени.