Заједно са „Паркинг сервисом” настављено осликавање ђачких паркинг места

10.06.2015.

У склопу акције „Ђачко паркинг место” ђаци прваци основних школа „Свети Сава” и „Светозар Марковић” данас су осликавали паркинг места поред својих школа. Ове две школе имају по једну ученицу, која је ушла у првих десетопласираних на недавно завршеном Дечјем ликовном конкурсу „Ђачко паркинг место”, па су добили прилику да покажу како би они желели да изгледа ово „њихово” паркинг место.

Предвођени двема награђеним другарицама Ђурђом Торбицом и Дрином Грубер, чили и весели прваци једва су чекали да приону на посао. Креде у боји су биле спремне и цртање је могло да почне.

Семафори, пешачки прелази, аутомобили, аутобуси, кружни токови... Слика се полако склапала као мозаик, а прваци су уживали и весело чаврљали и коментарисали. А кад је ђачко паркинг место било потпуно прекривено саобраћајним мотивима, прешли су на улепшавање тортоара. Мали Јован, ученик I/2 ОШ „Свети Сава”, прокоментарисао је „Јао, па ми смо осликали читав свет!”. И јесте тако, улепшали су „своје” ђачко паркинг место, али и свој град! А случајни пролазници, са осмехом су одобравали добру вољу и креативност малих учесника у саобраћају.

Хвала им што су се дружили са нама и били креативни!

[gallery columns="4" link="file" ids="19564,19563,19562,19565,19558,19559,19561,19560"]

Да подсетимо, на подручју зонског система паркирања налази се 25 основних школа и свака од њих има овакво „своје” ђачко паркинг место. Приход од плаћања паркирања на овим посебно обележеним местима, остварен у периоду од 1. јуна ове до 1. јуна наредне године, ићи ће у виду донације наставних средстава овим школама.