„Зелени паук“ поново у акцији

05.05.2018.

ЈКП „Паркинг сервис“ је синоћ спровело велику акцију уклањања непрописно паркираних возила са шеталишта и зелених површина на Ушћу, у координацији са Комуналном инспекцијом, Саобраћајном и Комуналном полицијом, као и Интервентном јединицом београдске полиције. Током ноћи, по налогу комуналне инспекције и саобраћајне полиције, уклоњено је oko 100 бахато паркираних аутомобила.

У ванредној акцији су између осталих, дизалицама „паук“ пренети и луксузни аутомобили као што су „Audi”, „BMW”, „Range rover”, што показује да нико није привилегован и да се прописи морају поштовати.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Београд Андрија Чупковић је овом приликом апеловао на возаче да не паркирају на зеленим површинама и најавио да ће „Зелени паук“ наставити са ванредним контролама у свим деловима града.

„Вечерас смо овде, јер око сплавова и даље постоји проблем бахатог паркирања на зеленим површинама. О томе говоре и свакодневни извештаји Беоком сервиса из Комуналне полиције, у којима је као једна од најчешћих пријава упућених овим службама наведено непрописно паркирање. Паркирањем на зеленим површинама појединци уништавају и тек обновљене зелене површине у парку Ушће, који је предвиђен за рекреацију и уживање, као и за игру најмлађих у природи. То не смемо дозволити, морамо стати на пут појединцима који се труде да наруже слику лепшег и бољег Београда за који се боримо. Отварање Музеја савремене уметности и реконструкција парка „Ушће” допринели су да овај део града у потпуности промени изглед, који ћемо заједно са свим градским службама и полицијом сачувати од уништавања неодговорних возача. Наше дизалице свакодневно асистирају саобраћајној полицији и комуналној инспекцији и претходних година смо спровели више стотина оваквих ноћних акција. Акције уклањања непрописно паркираних возила ћемо наставити и у наредном периоду посебно у парковима, поред приобаља и угоститељских објеката, јер смо одлучни у намери да сачувамо комунални ред, нарочито у оним деловима града, који су, после више деценија немара и пропадања, коначно обновљени захваљујући великим напорима Града Београда“, рекао је синоћ Чупковић.

[gallery link="file" ids="38148,38151,38149,38150,38152,38153"]

Велике акције уклањања непрописно паркираних возила организоване су и претходних година. Тада је током вечери уклањано и до 100 аутомобила из Улице Страхињића бана и околних улица на Дорћолу, из Његошеве улице, Омладинских бригада на Новом Београду, са Топличиног венца, околине Храма Светог Саве на Врачару и са зелених површина испред сплавова и ноћних клубова.

Захваљујући доброј координацији и комуникацији свих градских служби и институција, вечерашња акција уклањања непрописно паркираних возила спроведена је без већих проблема.