Историјски резултат у пословању

26.12.2014.

Поводом Дана предузећа и годишњице пословања новог руководства ЈКП „Паркинг сервис“ одржана је свечана седница Надзорног одбора овог предузећа, којој су присуствовали руководство, запослени и гости из Скупштине града.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић пожелео је добродошлицу свим радницима и гостима и истакао да се пре две недеље навршило годину дана од како је преузео дужност директора „Паркинг сервиса“ и да сада са поносом може да каже да смо остварили историјски пословни резултат и да предузеће мења имиџ у очима јавности и корисника наших услуга.

„Остварили смо сада већу добит од свих десет година уназад укупно! На дан преузимања дужности директора затекао сам у каси минус од 100 милиона динара, а у током ове године остварили смо плус од 730 милиона. На тај начин омогућили смо да радници имају редовне плате, које се уплаћују из сопствене добити предузећа. Акценат је у овој години био на уштедама, а добит је остварена тако што се приход повећао домаћинским пословањем. Остварене су значајне уштеде и код свих јавних набавки. Сада по први пут, ваши људи, ваши руководиоци састављају набавке, ја их контролишем, тражим најбоље и задовољан сам како раде. Мој лични циљ је да нас грађани убудуће не препознају само по „пауку“ и дневним картама, већ као друштвено-одговорно предузеће, које је започело многе пројекте и које гради нове гараже и паркиралишта и сигуран сам да смо на добром путу ка томе,“ навео је Чупковић.

Чупковић је рекао да је почетком године Светска банка била заинтересована да купи „Паркинг сервис“ и објаснио да бисмо, да смо наставили да послујемо са губицима, сада причали о приватизацији и отпуштању, уместо о награђивању најбољих радника.

Након израженог задовољства што присуствује свечаној седници поводом обележавања Дана предузећа секретар за саобраћај Душан Рафаиловић је истакао да је ЈКП „Паркинг сервис” ове године од губиташа постао једно од најуспешнијих предузећа, чији је оснивач Град Београд.

- Упућујем Вам честитке, јер сте прегалачки, пре свега изузетним личним залагањем, али и сјајним тимским радом, постигли овако добре резултате – рекао је Рафаиловић и додао да је „вођа тима директор Андрија Чупковић показивао изузетан елан у раду и тиме другима давао мотив и пружао подстрек”.

Секретар за саобраћај пожелео је запосленима у ЈКП „Паркинг сервис” да и 2015. година буде на пословном плану успешна као ова, са циљем да саобраћај у Београду буде подигнут на још виши ниво.

Борко Милосављевић, помоћник грaдоначелника Београда, истакао je да је ово предузеће прави пример реформи у јавном сектору, које ће бити примењене и на предузећа у целој Србији. Посебну пажњу, помоћник градоначелника, поклонио је начину руковођења и улагања „Паркинг сервис''-а, рекавши да ово предузеће не креира само углед делатности којом се бави, већ доприноси и Граду, успешно комбинујући два основна принципа пословања.

- Ефективно пословање и подизање нивоа услуга једнако је eфикасно пословање, а ви сте као предузеће успели у томе. Општи став медија и јавности је да „Паркинг сервис'' подигао углед своје куће и да преставља огледало и пример како треба да се ради у јавном сектору. Планови Града и „Паркинг сервис''-а за следећу годину су веома озбиљни и амбициозни, а јавно-приватно партнерство и изградња подземних гаража само су основа за још већа улагања, односно будући бољи изглед Београда. „Паркинг сервис'' је репер одговорног и домаћинског понашања једног јавно-комуналног предузећа – закључио је Милосављевић.

[gallery link="file" ids="17181,17182,17180"]

Никола Николић,  директор Сектора за контролу паркирања, уручио је похвалнице инкасантима: Покимица Ненаду, Васић Илији, Радуловић Ненаду, Новак Љиљани, Чавић Татјани, Стошић Ненаду, Димитријевић Драгану, Месаревић Зорану, возачима комуналног возила на преносу возила: Милошевић Филипу, Павић Милошу, Мијатовић Саши, возачима специјалног комуналног возила: Рашић Жељку, Ђурђевић Рајку, Јевтић Драгославу и паркинг контролору Шућуровић Дарку. Похвалнице су добили и запослени ангажовани по уговору о раду: Кошарац Младен, Станић Александар, Ковачевић Дејан, Шешлија Драган и Јовановић Катарина.