И Земунско породилиште у акцији „Беби паркинг место“

16.07.2019.

ЈКП „Паркинг сервис“ данас је саобраћајном сигнализацијом обележио шест „беби“ паркинг места у Вуковој улици у близини Земунског породилишта, чиме је оно и званично обухваћено акцијом „Беби паркинг место“, коју ово Предузеће спроводи већ трећу годину и у оквиру које породилиштима са зонираног подручја града донира медицинску опрему. Пре неколико дана завршен је други циклус ове акције потписивањем уговора о донацији са три београдска породилишта и уручењем медицинских средстава.

Болница за гинекологију и акушерство Клиничко-болничкoг центрa „Земун“ налази се на подручју на коме је почела контрола наплате паркирања и у близини ње је обележено шест тзв. беби паркинг места. Ово породилиште укључено је у акцију „Беби паркинг место“, коју ЈКП „Паркинг сервис“ спроводи од 2017. године и у којој су, до сада, учествовала три београдска породилишта.

Приход од паркирања на овим посебно обележеним „беби“ паркинг местима, којих од данас има 24, прикупља се у периоду од годину дана, а затим „Паркинг сервис“ од прикупљене своте набавља медицинску опрему неопходну породилиштима и донира је.

ЈКП „Паркинг сервис“, као друштвено-одговорно предузеће, жели да кроз акцију „Беби паркинг место“, донацијом медицинске опреме, помогне породилиштима на територији Београда, а све у циљу побољшања квалитета рада ових установа.

Ове године ГАК „Народни фронт“ добила је 5 кардиотокографа, односно ЦТГ апарата, Клиника за гинекологију и акушерство КЦС инструменте за хистероскопске интервенције, а Болница за гинекологију и акушерство КБЦ „Звездара“ 9 контејнера за стерилизацију хируршких инструмената и текстила.

Наредни циклус акције „Беби паркинг место“ обухватиће и Болницу за гинекологију и акушерство Клиничко-болничког центра „Земун“, а „Паркинг сервис“ ће, у оквиру ове акције, која већ постаје традиционална, донацијама помагати и овом породилишту.