Квиз знања „Мала школа саобраћаја“ за најмлађе

28.11.2016.

ЈКП „Паркинг сервис“, у сарадњи са ТВ Студио Б и дечјом школицом глуме Ненада Ненадовића, завршио је снимање прве епизоде квиза знања „Мала школа саобраћаја“. Преносимо утиске и атмосферу са снимања.

[gallery link="file" columns="4" src="http://parking-servis.co.rs/cyr/wp-content/uploads/2016/11/DSC_0190.jpg" alt="DSC_0190" width="1024" height="683" class="aligncenter size-full wp-image-26277" ids="26277,26274,26275,26276"]

У веселој атмосфери, деца су кроз игру и забаву показала своје познавање саобраћајних правила и знакова. Квиз се састоји из 5 веома интересантних, шаљивих, али поучних сегмената, а такмичари су успешно одговорили на сваки изазов. Прва игра започела је „Брзим питалицама“, у којој су се млади такмичари одлично снашли и прикупили поене. Сваки освојен поен за екипу бележио се додавањем по једног спрата у новој гаражи „Обилићев венац“.

Затим је уследио нови задатак у игра „Ко зна, зна“, у којој су учесници показали одличне резултате у решавању питања на тему познавања саобраћајних прописа. Најинтересантнија игра за малишане свакако је била „Пантомима“.

Пантомимичари из старијих разреда су на довитљив начин имитирали опште појмове из безбедности у саобраћају, а такмичари су консултујући се међу собом, погађали приказане појмове. У четвртом изазову, игри „Меморије“, деца су имала по десет секунди да запамте где се на подиујуму који саобраћајни знак налази, а затим и да га погоде.

У последњој, најкреативнијој игри, полигонског карактера, деца су обављала низ обавезних поступака на раскрсници и на тај начин добијала предност при одговарању. Једно од правила, које никако нису смели да забораве, јесте да приликом преласка улице погледају „лево-десно-лево“ и тек онда пређу на другу страну.

Током свих 5 игара атмосфера је била фантастична, а малишани из публике су навијали и аплаудирали за „Црвени“, односно „Плави“ тим, и тако помагали својим другарима у освајању поена. Осећај задовољства и добро расположење остало је и након завршеног дуела.

Надамо се да ће исто овако, разиграно и весело, бити и на снимању наредне епизоде квиза, које је планирано за месец децембар. „Паркинг сервис“ је за најбоље такмичаре припремио и поклоне, па су чланови победничке екипе заслужено добили по једну лопту, 2 књиге бајки, промотивну књижицу „Безбедно до школе“, школски прибор и светла за бицикл. Другопласирана екипа такође је добила лепе поклоне – бојанку о Београду, промотивну књижицу „Безбедно до школе“ и школски прибор.

Оваква врста дружења малишана кроз игру и образовање сигуран је пут ка чврстим темељима знања, који ће допринети већој безбедности деце у саобраћају. Као друштвено-одговорно предузеће, које се већ годинама бави питањима сигурности наших најмлађих у саобраћају, „Паркинг сервис“ планира да у наредном периоду реализује што више оваквих пројеката.