Комплетна санација гараже „Зелени венац“

13.07.2015.

ЈКП „Паркинг сервис“, после гараже „Обилићев венац“, у којој су у току радови на санацији конструкције, данас, 13. јула, почиње радове и у гаражи „Зелени венац“.

У почетној фази радова, гаража ће радити смањеним капацитетом, нивои ће бити сукцесивно затварани, односно пуштани у рад, а корисницима ће на располагању увек бити око 60% укупног броја паркинг места. Капацитет гараже зависиће од динамике радова, који обухватају ојачање носеће конструкције и реконструкцију носача између спратова. Сви челични делови ће бити заштићени од корозије и рђе, замењене водоводне и канализационе цеви и урађена хидроизолација свих подова.

Гаража „Зелени венац“, која располаже са 304 паркинг места, за кориснике ће потпуно бити затворена у периоду од 25. јула до 01. августа 2015. године, када су планирани радови на улазној етажи. Након тога, до завршетка радова, који су планирани за 25. август, гаража ће радити смањеним капацитетом.

Анализа Грађевинског факултета показала је да гаража „Зелени венац“, која је изграђена 1978. године, мора бити комплетно санирана. ЈКП „Паркинг сервис“ ће се трудити да испоштује рокове, како би Београђани, по повратку са годишњих одмора имали на располагању реновирану гаражу са максималним бројем паркинг места.

Молимо кориснике да током радова поштују саобраћајну сигнализацију у гаражи и захваљујемо се на стрпљењу и разумевању.