Међународни дан особа са инвалидитетом - Мислите на нас!

26.11.2018.

ЈКП „Паркинг сервис“ Београд је, поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, који се обележава 3. децембра, покренуло кампању са циљем да се скрене пажња возачима да буду обзирнији према особама са инвалидитетом. Предузеће је у ту сврху израдило спот „Мислите на нас“, који апелује на возаче да не паркирају на местима која су посебно обележена за возила особа ове категорије.

„Паркинг сервис“ се труди да, у оквиру свог делокруга пословања, особама са инвалидитетом изађе у сусрет и олакша им паркирање. Предузеће је омогућило бесплатно паркирање на посебно обележеним паркинг местима у зонираном подручју града и на паркинг објектима којима управља, за сва возила особа са инвалидитетом која имају холограмску налепницу.

У зонираном делу града за возила особа са инвалидитетом обележено је око 540 општих и 75 посебних паркинг места, а паркирање је бесплатно и неограничено.

У јавним гаражама и на паркиралиштима, паркинг места за возила особа са инвалидитетом налазе се у близини улаза или излаза у објекат, лифтова и наплатних станица. На паркиралишту „Ада Циганлија” за ову категорију корисника паркирање је бесплатно током целог дана, док је на паркиралишту „ВМА” бесплатно првих 8 часова паркирања. На свим осталим паркинг објектима Предузећа, власницима возила са инвалидском налепницом, на посебно обележеним паркинг местима омогућено је 3 сата бесплатног паркирања.

Подсећамо, налепнице за возила особа са инвалидитетом могу се извадити у „Паркинг сервису“, у Таковској бр. 31, Краљице Марије бр. 7 или у Милешевској бр. 51, уз потребну документацију – Решење Секретаријата за социјалну заштиту, две фотографије, саобраћајну дозволу и личну карту. Ове налепнице важе на целој територији Републике Србије.

Међународни дан особа са инвалидитетом обележава се 3. децембра од 1992. године, када је Генерална скупштина Уједињених нација усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана, са циљем да се особама са инвалидитетом омогући једнако уживање људских права и равноправно учествовање у друштвеном животу. Тај дан је повод да се скрене пажња на проблеме са којима се особе с инвалидитетом суочавају.

Учествујте заједно са „Паркинг сервисом“ у овој друштвено-одговорној кампањи и настојању да особама са инвалидитетом живот учинимо конфорнијим, тако што ћете паркинг места за њихова возила оставити слободним.