Најлепши цртеж малог Саве

20.05.2015.

[separator top=20]

На Дечји ликовни конкурс ЈКП „Паркинг сервис“ под називом „Ђачко паркинг место“ одазвало се више од 600 ђака првака из основних школа, које се налазе у зонираном подручју града за паркирање.

[separator top=10]

Комисија, коју су чинили представници Секретаријата за образовање и дечју заштиту, Секретаријата за саобраћај и ЈКП „Паркинг сервис“, имала је тежак задатак да од многобројних пристиглих радова одабере најбољи, који ће представљати налепницу на саобраћајном знаку за обележавање „ђачког“ паркинг места. После вишечасовног разматрања у ужи избор ушло је 10 радова, а с обзиром на велики одзив ученика и стотине пристиглих радова, „Паркинг сервис” је одлучио да уместо једног, на таблама буду постављена чак три дечја цртежа и да сва три буду награђена. Осим победничког рада Саве Станисављевића из ОШ „Влада Аксентијевић”, за најлепше су проглашени и цртежи ђака првака: Ђурђе Торбице из ОШ „Свети Сава” и колективни рад првака Школе за заштиту вида „Драган Ковачевић”.

Хвала свим првацима који су учествовали. Посебну захвалност дугујемо ученицима и наставном особљу школе за заштиту вида, школе за оштећене слухом и школе за едукацију деце која су на болничком лечењу. Уложили су максималан напор и својим учешћем дали немерљив допринос овој акцији – нагласио је директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић и додао да је конкуренција била изузетно јака. Деца су заиста била креативна и потрудила се да нацртају паркинг место најбоље што умеју. Хвала и њима, али и њиховим учитељима и учитељицама! – рекао је Чупковић.

Цртало се различитим техникама – темперама, фломастерима, бојама, али на исту тему –саобраћаја и како најмлађи основци доживљавају паркирање у Београду, раскрснице, семафоре, аутомобиле, паркинге и нашег Зебранка, маскоту акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“.

[separator top=10] [gallery ids="19116,19117,19118"] [separator top=10]

У близини сваке од 25 београдских основних школа, које се налазе на подручју зонског система паркирања, биће обележено по једно „ђачко” паркинг место, а Савин, Ђурђин и групни рад првака ОШ „Драган Ковачевић”, који ће бити на саобраћајном знаку, скренуће пажњу возачима да се налазе у зони школе и да плаћањем паркирања на овом, посебно обележеном, паркинг месту помажу оближњој школи.

Акцијом „Ђачко паркинг место” покушали смо најпре да едукујемо ђаке прваке и мотивишемо их да цртају и предлажу изглед места, а уједно ћемо помоћи и основним школама, тако што ћемо им, од паркирања на „ђачком паркинг месту”, дати приход у виду донације. Надамо се да ће приход који буде остварен у периоду од 1. јуна ове до 1. јуна наредне године бити довољан за набавку наставно-техничких средстава које ове школе буду желеле – рекао је Чупковић.

За обележена „ђачка“ паркинг места важиће режим паркирања зоне у којој се конкретно паркинг место налази, а приход од наплате паркирања на том месту биће намењен куповини компјутера или других наставних средстава потребних школама.

[gallery columns="4" link="file" ids="19176,19177,19178,19180"]