Нова безбедносна сигнализација око Специјалне основне школе „Нови Београд“

01.11.2016.

ЈКП „Паркинг сервис“ је на захтев Специјалне основне школе „Нови Београд“ обележило безбедносну сигнализацију у простору око школе, како би се деци ове образовне и васпитне установе обезбедили што сигурнији прилази до школе.

У циљу да се деци са посебним потребама пружи што сигурнији и лепши боравак у школи, „Паркинг сервис“ је изашао у сусрет потребама школе и обележио простор за паркирање и заустављање возила, као и за возила која превозе децу са инвалидитетом.

На овај начин је родитељима и старатељима деце олакшан приступ школи. Сада могу без стреса и журбе да се паркирају и испрате децу у школу. Такође, постављено је и острво, исцртан је натпис на улици „ШКОЛА“, а ради усмеравања деце да улицу прелазе на означеним местима, обележени су и пешачки прелази.

Пре неколико година, око ове школе уведена је и зона успореног саобраћаја, са ограничењем брзине кретања возила 10 километара на час, како би возачи у близини школе били што опрезнији.

„Паркинг сервис“ врло радо излази у сусрет сваком позиву који се тиче сигурног одрастања деце, а посебно се залаже за њихову безбедност у саобраћају и у зонама око школе.

Већ дуги низ година „Паркинг сервис“ брине о најмлађим учесницима у саобраћају и кроз едукативну акцију „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ образује малишане о томе како да се правилно понашају на путу од куће до школе.

[gallery link="file" columns="4" ids="31522,31520,31521,31519"]