Нови пословни објекат и проширено паркиралиште у Блоку 53

25.12.2015.

ЈКП „Паркинг сервис“ је на Међународном терминалу у Блоку 53 отворило нови пословни комплекс за смештај 35 шпедитерских кућа и проширило постојеће пркиралиште са 102 паркинг места. Радове који су завршени пре рока обишли су помоћник градоначелника Борко Милосављевић, а у име „Паркинг сервиса“ Надзорни одбор, директор Андрија Чупковић и менаџмент предузећа.

У оквиру Сектора робно-дистрибутивних послова паркиралиште сада има 262 паркинг местa за теретна возила и 183 места за путничка возила. За све радове на проширењу паркиралишта ангажована су јавна предузећа. ЈКП „Београд пут“ је асфалтирао подлогу новог паркиралишта. Уређене су и све зелене површине на терминалу у сарадњи са ЈКП „Зеленило Београд“ чиме је оплемењен радни простор за све запослене и шпедитере. Електродистрибуција Београд је изместила струјне каблове, док је Телеком поставио своје каблове.

„Паркинг сервис“ је изградио и савремени пословни комплекс на 1.000 квадрата. Шпедитери који су до сада били смештени у привременим баракама сада имају боље услове за рад у савременом пословном објекту. Припрему плаца за грађевинске радове изводио је „Паркинг сервис“, који је уклонио монтажне боксове.

Помоћник градоначелника Борко Милосављевић рекао је да је „Паркинг сервис“ пример успешно реформисаног предузећа, које може да се похвали још једним завршеним пројектом.

- Ово је још један значајан пројекат „Паркинг сервиса“, чија је вредност 130 милиона динара. Надоградња паркиралишта је само прва фаза реализације много већег пројекта изградње великог Робно-дистрибутивног центра у сарадњи са Управом царина Министарства финансија. Циљ ових активности је измештање теретног саобраћаја из центра града.

Директор „Паркинг сервиса“ Андрија Чупковић рекао је да је изградњом објекта за шпедитерске куће и већим бројем паркинг места за теретњаке омогућено лакше функционисање једној од највећих царинских испостава на Коридору 10.

- Данас смо отворили нови објекат од 1.000 квадрата. Шпедитере смо изместили из потпуно неусловних барака и контејнера у нови објекат. Следеће године ћемо направити савремени пословни комплекс са 1.300 квадрата и на овом простору више неће бити контејнерског насеља. У сарадњи са Управом царина Министарства финансија наставићемо да ширимо овај комплекс како би, како је рекао заменик градоначелника, изместили камионски саобраћај из центра града.

Овим инвестиционим пројектима „Паркинг сервис“ ради на унапређењу пружања својих услуга, али и на улепшању изгледа Међународног терминала са циљем да промени имиџ комплетног „Паркинг сервиса“, али и Робно-дистрибутивног центра Београда.