Обновљено паркиралиште „Нови Београд“

10.07.2017.

„Паркинг сервис“ је завршио радове на реконструкцији паркиралишта „Нови Београд“ на коме ће се у будуће примењивати нови систем наплате. Паркирање сада кошта 60 динара по сату, што је за 8 % јефтиније у односу на досадашње цене.

По новом систему наплате, возачи сада паркирање плаћају пре него што дођу до својих возила, код инкасанта у наплатној кућици, а ускоро ће корисницима бити на располагању и наплатне станице на којима се може платити без одласка код инкасанта. Реконструисани објекат обишао је Извршни директор за оперативне и техничке послове ЈКП „Паркинг сервис“ Владимир Богићевић, који је том приликом истакао да ће овакав начин наплате у многоме убрзати проток саобраћаја на паркиралишту.

- Корисници ће сада уместо код инкасанта, плаћати паркирање у наплатној кућици или станици, што значи да се неће задржавати на излазу. Такође, у оквиру реконструкције, која је трајала последњих месец дана, на паркиралишту су асфалтиране бетонске површине саобраћајница, као и паркинг места. Урађена је пешачка стаза, која је одвојена од коловоза и доприноси већој безбедности пешака, рекао је Богићевић.

Радови су обухватили рушење и замену оштећених растер плоча, ивичњака и ограде око паркиралишта. Део паркинга под растер плочама је срушен и урађена је нова саобраћајница, како би се возила лакше кретала унутар паркинга.

Паркиралиште „Нови Београд“ сада има 122 паркинг места и покривено је видео надзором, а додатно је осветљен и улаз, односно излаз са паркинга, те постављена надстрешница која штити кориснике при плаћању паркирања. Плаћа се по започетом сату 60 динара или једнократно, дневно 1.000 динара. Месечна претплата од 7 до 21 час на овом паркиралишту кошта 4.000 динара.

[gallery link="file" columns="4" ids="35126,35121,35119,35122"]