Отварање радова на изградњи новог објекта на Царинском терминалу

04.07.2017.

Изградњом пословне зграде, површине 840 m², ЈКП „Паркинг сервис“ започeлo је радове на проширењу постојећег Логистичког центра у Блоку 43 у Новом Београду. Нови објекат, чија је изградња започета, имаће приземље и један спрат и у њему ће се налазити 28 канцеларија за издавање, намењених шпедитерима.

[gallery link="file" columns="4" ids="34976,34977,34975,34978"]

- „Паркинг сервис“ је данас почео радове на проширењу свог Логистичког центра, који се простире на 8 хектара и у који долази већи део камиона који се царине у Београду. Овде се осим царинске испоставе налазе и паркинзи, али и бројне шпедитерске куће, које ће се ускоро преселити у нови пословни објекат. Ово је веома важно, јер је прошле године донета одлука о забрани уласка камиона у центар града. На простору од додатних 5 хектара морамо да проширимо капацитете и обезбедимо услове да они могу да заврше све своје послове царињења управо овде – изјавио је градски менаџер Горан Весић.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић нагласио је да се изградњом новог логистичког објекта подиже ниво услуга, што је тенденција „Паркинг сервиса” за све кориснике и у наредном периоду.

- Ми смо пре две године изградили један пословни објекат од 1.000 m² у коме се налази један број шпедитера, а сада ћемо омогућити и осталим шпедитерима да из ових лоших услова пређу у квалитетно изграђен пословни простор. Они ће већ за четири месеца, када би требало радови да буду завршени, уместо у неусловним баракама и контејнерима, имати прилику да закупе канцеларију у модерном пословном објекту. Такође, изградили смо и 75 нових паркинг места за теретна возила, обезбедили смо бесплатан интернет за возаче камиона, као и бесплатну услугу коришћења купатила. И ово је један важан сегмент пословања „Паркинг сервиса“. На овај начин помогли смо Граду Београду да измести такорећи комплетан камионски саобраћај из центра – рекао је Чупковић.

Руководилац Логистичког центра Међународни терминал Предраг Марковић указао је на чињеницу да је Међународни теретни терминал на Новом Београду један од најмодернијих у региону и свакако највећи темиинал тог типа у Србији, кроз који дневно прође више од 500 камиона.

- У наш логистички центар са граничних прелаза дневно буде упућено преко 500 камиона, пуних робе за царињење. Овде је лоцирано око 115 шпедитерских кућа, које пружају логистичку подршку. Имамо јако добру сарадњу са Управом царине - рекао је Марковић.

[gallery link="file" columns="4" ids="34979,34980,34981,34982"]

У оквиру проширеног дела комплекса планирана је изградња два царинска магацина, пословног објекта на три спрата, као и пословног објекта царине. У плану је и изградња ресторана, сервиса, као и још једног паркиралишта са 224 паркинг места за теретна возила и 156 паркинг места за аутомобиле.