Отворена нова подземна гаража „Ботаничка башта"

25.04.2012.

Отворена подземна гаража „Ботаничка башта"

 

У Улици Војводе Добрњца, преко пута Ботаничке баште, данас је отворена нова подземна гаража у Београду са укупно 250 паркинг места.

Отварању гараже присуствовали су Драган Ђилас, градоначелник Београда, Данило Башић, председник општине Палилула и Бобан Ковачевић, генерални директор ЈКП „Паркинг сервис".

Улаз и излаз из подземне гараже налазе се у Улици војводе Добрњца, која ће поново постати двосмерна за саобраћај. Гаража је опремљена стандардном аутоматском контролом наплате, а плаћање се врши пре преузимања возила.

Цена паркирања по започетом сату износи 50 динара.

Као на свим паркиралиштима ЈКП „Паркинг сервис", за особе са инвалидитетом, прва три сата паркирање је бесплатно. За станаре околних улица термину од 0 до 24 сата паркирање месечно кошта 2.200 динара. Месечна претплата за путничка возила од 07 до 21 час износи 4.000 динара, а целодневно паркирање месечно кошта 6.875 динара.

У договору са позориштем „Атеље 212" у промотивном периоду за посетиоце позоришта паркирање је бесплатно. Нова гаража „Ботаничка башта" налази се у непосредној близини Завода за јавно здравље, Урбанистичког завода и Управе општине Палилула.

Отварањем нове гараже ЈКП „Паркинг сервис" наставља тренд изградње нових паркинг места. За протеклих годину дана издрађено је и понуђено Београђанима преко 1.500 нових места за паркинг.