Паркинг карте на шалтерима „Пошта Србије“

01.09.2017.

ЈКП „Паркинг сервис“ обавештава кориснике услуга паркирања да се паркинг карте за црвену, жуту и зелену зону, као и за паркирање на општим паркиралиштима ван зонираног подручја (тзв. плавој зони), могу купити на шалтерима 126 пошта на територији Београда.

Продаја паркинг карата је, између осталог, почела у пословницама „Поште Србије“ у Таковској улици, Кнеза Милоша, Савској, Змај Јовиној, Цара Душана, али и на многим шалтерима широм града, у готово свим београдским општинама. „Паркинг сервис“ и „Пошта Србије“ су све кориснике о томе обавестили и постављањем налепница, које су видно истакнуте на сваком продајном месту.

Карта за сат времена паркирања у првој зони кошта 56 динара, у другој 48 динара, а у трећој 41 динар. Цена паркинг карте за општа паркиралишта ван зонираног подручја, односно плаву зону, је 31 динар за сат времена паркирања, док је вишесатна карта 150 динара.

ЈКП „Паркинг сервис“ је, у сарадњи са ЈП „Пошта Србије“, на овај начин изашао у сусрет корисницима услуге паркирања на подручју зонског система, који су тражили да се омогући куповина папирних паркинг карата на више локација у граду. Проширена продајна мрежа користиће и страним држављанима, који на својим мобилним телефонима немају мрежу домаћег оператера, због чега не могу да плате паркирање слањем СМС поруке.

Подсећамо да су паркирне карте и даље доступне у свим пословницама Корисничког сервиса, а корисници их могу купити и код контролора, као и у појединим трафикама. ЈКП „Паркинг сервис“ дистрибуира паркирне карте свим малопродајним објектима заинтересованим за њихову продају.