„Паркинг сервис“ донирао бицикле СРЦ „Пионирски град“

15.05.2016.

ЈКП „Паркинг сервис“ донирало је 10 нових бицикала Спортско-рекреативном центру „Пионирски град“, како би посетиоцима овог комплекса био на располагању још један вид рекреације, и унутар комплекса поставило 12 „П“ профила за паркирање мотора и бицикла.

Тим поводом Владимир Богићевић, технички директор ЈКП „Паркинг сервис“, изјавио је да Предузеће интензивно улаже у бициклистички саобраћај уређењем паркирне мреже за двоточкаше и настојањем да бициклистички капацитети овог предузећа буду што већи.

ЈКП „Паркинг сервис“, као друштвено-одговорно предузеће, промовише алтернативне видове превоза и кроз услугу „Паркирај и бициклирај“ доприноси развоју употребе бицикла у превозне и рекреативне срвхе. Поред већ познатих локација на којима је омогућено преузимање бицикала, „Милан Гале Мушкатировић“, „Сава Центар“ и „Ада Циганлија“, од данас, уз помоћ наше донације, бицикле је могуће бесплатно преузети и у спортском комплексу „Пионирски град“. Ове сезоне, бициклистички парк „Паркинг сервиса“ обогаћен је са 110 нових бицикала, од којих је 10 донирано СРЦ „Пионирски град“. Предузеће је мислило и на оне који својим двоточкашима долазе у „Пионирски град“ те су обезбеђени и паркинзи за бицикле. У сарадњи са Секретаријатом за саобраћај и удружењима бициклиста нове паркинге постављамо широм града, на локацијама које су бициклисти одабрали – рекао је Богићевић.

Координатиор СРЦ „Пионирски град“ Слободан Станимировић захвалио је „Паркинг сервису“ на донацији, али и жељи овог Предузећа да обезбеди бицикле, као и паркинге за бицикле.

Велики број посетилаца Кошутњака, поготову викендом, радо би се на овај начин рекреирао. Многи од њих долазе колима, а знамо да је проблем да се колима довезу и бицикли. Захваљујући донацији „Паркинг сервиса“, од данас је и то решено, а „Пионирски град“ је обогатио своју понуду видова рекреација. Бицикли су доступни на коришћење свима, бесплатно, уз личну карту – рекао је Станимировић.

На почетку петe сезонe акције „Паркирај и бициклирај“, а на иницијативу бициклиста, Предузеће је симболично уручило 100 комплета предњих и задњих светала за бицикле због неопходности употребе светала током ноћне вожње. У сарадњи са АМСС-ом, током 2015. године „Паркинг сервис“ је поделио више од 1.000 заштитних кацига деци и одраслим бициклистима, као и возачима мотора.

„Паркинг сервис“ увек истиче безбедносни аспект у вожњи и апелује на све возаче путничких возила да посебну пажњу у саобраћају обрате на бициклисте. [gallery columns="4" link="file" ids="24230,24231,24232,24234"]