„Паркинг сервис“ донирао школама наставна средства

12.10.2017.

Свечаним уручењем наставних средстава директорима 26 школа ЈКП „Паркинг сервис“ је данас започело 11. циклус акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“. Основне школе са подручја општина Стари град, Савски венац, Врачар, Палилула, Звездара, Нови Београд и Земун, добиле су од овог предузећа на поклон 13 интерактивних табли, 17 пројектора, 4 рачунара, 4 разгласа, 2 видео бима и 2 мултифункционална штампача.

[gallery link="file" columns="4" ids="36165,36167,36168,36166"]

Акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ ушла је у другу декаду, традиционалним предавањем о понашању деце у саобраћају. Представници Саобраћајне полиције и „Паркинг сервиса“ објаснили су присутним ђацима првацима Oсновнe школe „Вук Караџић“ како да правилно прелазе улицу, користе семафор и тумаче саобраћајне знакове. Прваци су се дружили са маскотом акције Зебранком Бринићем и певали добро познате песме „Само споро кад сте поред школе“ и „Чувајте нам ђаке“.

Како су ђаци савладали основна правила понашања у саобраћају и показали завидно знање, сваки првак је од „Паркинг сервиса“ на поклон добио брошуру „Безбедно до школе“ и светлоодбојни прслук, са којим ће на путу од куће до школе бити уочљивији, а самим тим и безбеднији.

Директори основних школа захвалили су на донираним наставним средствима и рекли да већ размишљају о томе шта још недостаје њиховој школи, како би то „пожелели“ у наредном трећем циклусу акције „Ђачко паркинг место“, који је почео са овом школском годином.

Догађају су присуствовали министар просвете Младен Шарчевић, помоћник министра просвете Весна Недељковић, менаџер Града Београда Горан Весић и директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић.

Кроз акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ и „Ђачко паркинг место“, ЈКП „Паркинг сервис“ показује своју друштвену одговорност, едукујући ђаке прваке основним правилима понашања у саобраћају, уједно апелујући на возаче да пажљивије возе у близини школа. У претходних десет година, у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, одржано је преко 1.400 едукативних представа, којима је присуствовало око 140.000 ђака првака београдских основних школа.

„Паркинг сервис“, у сарадњи са Саобраћајном полицијом, секретаријатима за саобраћај и за образовање, уз велику подршку Града Београда, наставља да води посебну бригу о безбедности најмлађих учесника у саобраћају, а кроз акцију „Ђачко паркинг место“ и да помаже њиховим школама да подигну квалитет извођења наставе.