„Паркинг сервис“ изашао у сусрет ОШ „НХ Душан Дугалић“

07.05.2018.

ЈКП „Паркинг сервис“ Београд изашло је у сусрет молби ОШ „НХ Душан Дугалић“, за ученике са сметњама у развоју, за уређењем места за паркирање испред школе. Молба управе школе упућена је са циљем да се одговарајућом организацијом паркирања повећа безбедност и сигурност ученика ове школе.

У жељи да подигне безбедност деце на виши ниво и помогне родитељима, старатељима и личним пратиоцима, који аутомобилом довозе децу у школу, „Паркинг сервис“ је испред улаза у школу обележио 15 места за паркирање и заустављање возила. Уређењем паркирања омогућено је лакше кретање ученика, с обзиром на то да они раде по прилагођеном наставном програму и да већина родитеља остаје са њима током трајања наставе. Такође, овом организацијом паркирања омогућено је и лакше функционисање свакодневне доставе хране и приступ колима хитне помоћи у случајима нужде.

Основна школа „НХ Душан Дугалић“ постоји већ 57 година, са циљем да деци са сметњама у развоју помогне у усвајању знања и вештина, осамостаљивању и адаптацији у социјално-културном животу.

„Паркинг сервис“, осим тога што излази у сусрет молбама школа овог типа, кроз акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“, „Ђачко паркинг место“ и „Беби паркинг место“, доприноси побољшању услова за раст и развој најмлађе популације и тако показује да је друштвено-одговорно предузеће, које осим обављања своје основне делатности, посебну бригу води и о деци.

[gallery link="file" ids="38212,38189,38190"]