Паркинг сервис - кућа свих радника

01.02.2018.

Тридесетдвогодишњи Ахмети Алмедин, помоћник возача на пауку, један је од педесет новозапослених радника у Служби за експлоатацију возила, који су данас, после вишегодишњег рада преко краткорочних уговора или агенција потписали своје прве Уговоре о раду на неодређено време у „Паркинг сервису“.

Ахмети је пре седам година екстерно ангажован у „Паркинг сервису“. Као отац двоје деце, чија је супруга незапослена, често је, каже, морао да ради и по два посла. Рад му, објашњава, није тешко падао, али је неизвесност - да ли ће и следећег месеца потписати уговор о раду и остати на послу, уливала несигурност.

„Наши уговори су били на један или на три месеца. Не знаш шта ће бити после тога. Стално сам се питао да ли ћу поново да примим плату и шта ако ми не продуже уговор. Трудио сам се сваким даном све више. Некада нисам знао када је дан, а када је ноћ, јер сам радио и по два посла како бих прехранио породицу. Али нада у боље сутра је увек била ту. И сада се коначно остварило. Да ли знате колико се само лакше дише? Сада кад сам потписао нови уговор осећам да ми више не гори под ногама. Много сам захвалан што је мој труд примећен и награђен. Хвала Вам још једном од срца“, рекао је Ахмети.

Потписивањем Уговора о раду на неодређено време са дугогодишњим радницима, ЈКП „Паркинг сервис“ је и званично примило оне који су својим радом показали да треба да буду стални део тима овог предузећа.

[gallery columns="4" link="file" ids="37189,37190,37191,37192"]

Директор Андрија Чупковић честитао је Ахметију и свим колегама на заслуженом запослењу и нагласио да је „Паркинг сервис“ кућа свих радника и да ће овако мотивисани, они више бринути и вредније радити, што ће довести до још бољих пословних резултата.

„Поједини радници су у „Паркинг сервису“ били ангажовани по десет и више година преко омладинскх задруга или агенција за кадровске услуге. Сада је коначно исправљена ова вишегодишња неправда према њима. Потписивање уговора о раду на неодређено време за њих значи решење једног од егзистенцијалних животних проблема. Неизвесност да ли ће им бити продужени уговори, хоће ли имати могућности да породици пруже основне услове за живот, више не постоји. Они сада могу лакше да планирају своју будућност“, рекао је директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић.

У част званичног пријема радника, организована је и припрема традиционалног пасуља, који се уобичајено кува у предузећу уочи Београдског маратона. Радницима се на ручку придружио и менаџер града Београда Горан Весић, који је истакао да су ови радници заслужили место, не само у тиму предузећа, него и у тиму града Београда.

Свечаном потписивању уговора присуствовали су и извршни директори предузећа Владимир Богићевић, Никола Крајновић и Горан Павловић, као и руководиоци служби одржавања, транспорта, финансија и паркиралишта.

Честитамо нашим колегама и желимо им све најбоље у даљем раду.