„Паркинг сервис“ спреман за зимску сезону

28.12.2014.

ЈКП „Паркинг сервис“ за зимску сезону обезбедио је око 30 тона соли и 8,5 тона гранула, које су распоређене на свих 48 објектата „Паркинг сервис“-а. Услед снежних падавина, током дана су радници овог предузећа чистили снег са јавних паркиралишта и посипали со на прилазима гаражама и паркинг местима, али и помагали другим градским предузећима где је било потребно. За вечерас су најављени већи снежни наноси па су одређене дежурне екипе за чишћење снега са довољним количинама соли и гранула за посипање.

„ЈКП „Паркинг сервис“ ће сутрашњи дан дочекати са пуним капацитетом људства и механизације, који ће бити распоређени према приоритетима. На уклањању снежног покривача ангажоваћемо око 300 људи. Ради бржег и ефикаснијег чишћења снега биће укључена и механизација односно седам вишенаменских мултикар возила, два мултифункционална возила „Bobcat" за уклањање снега, четири комбиноване машине, три камиона за чишћење и одношење снега, као и ручни посипачи соли“, рекао је директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић.

ЈКП „Паркинг сервис“ је део Зимске службе формиране на нивоу Града, те ће сходно томе ускладити своје активности са градским приоритетима приликом рашчишћавања снега и леда са београдских улица, тротоара и аутобуских стајалишта.