Паркинг сервис у акцији обележавања Светског дана заштите животне средине

03.06.2015.

ЈКП „Паркинг сервис“ ће сутра, 04. јуна, у склопу акције обележавања 5. јуна – Светског дана заштите животне средине, у сарадњи са Управом града, Дирекцијом за јавни превоз и градским предузећима, возачима који се паркирају у централним гаражама, делити ваучере за бесплатну вожњу градским превозом.

Ваучери, које ће добити корисници гаража „Обилићев венац“, „Масарикова“, „Пионирски парк“ и „Зелени венац“ важиће на свим линијама градског превоза за неограничени број вожњи и то искључиво 5. јуна на Светски дан заштите животне средине.

[gallery link="file" columns="2" ids="19380,19379"]

У жељи да економски, еколошки, здравствено и саобраћајно побољша квалитет живота у граду којим дневно саобраћа више од 500 000 аутомобила, „Паркинг сервис“ позива све грађане, пре свега возаче, да за превоз 5. јуна користе линије јавног градског саобраћаја, изнајме електрични или возе обичан бицикл, или да једноставно прошетају градом како би дали свој допринос чистијем ваздуху у Београду.

Директор Паркинг сервиса Андрија Чупковића подсећа све кориснике да већ четири године могу по редовној цени паркирања, сваког дана на паркиралиштима „Центар Сава“, „Милан Гале Мушкатировић“ и „Ада Циганлија“ да преузму електрични бицикл и превезу се до жељеног одредишта у граду.

Као друштвено одговорна компанија трудимо се да без обзира на нашу основну делатност - паркирање возила, свој програм пословања ускладимо са очувањем заштите животне средине и скренемо пажњу на алтернативне начине превоза. Кроз еко-услугу „Паркирај и бициклирај“ покушавамо да подигнемо свест возача да угасе моторе и возе бицикле, а тако дајемо свој допринос чистијем ваздуху и здравијим стиловима живота“, каже Чупковић.

ЈКП „Паркинг сервис“ апелује на све суграђане да, кад год су у прилици, што мање користе сопствени превоз у саобраћајно најоптерећенијим деловима града и да на тај начин помогну очувању животне средине, не само један дан, већ током целе године.