Паркинзи за бицикле Паркинг сервиса постављени у Панчеву

30.09.2016.

У оквиру зједничке сарадње Панчева и Београда, ЈКП „Паркинг сервис“ поставио је 35 профила за паркирање бицикала у Панчеву. Нови "П" профили постављени су данас на три локације у Панчеву, и то испред Опште болнице Панчево и Дома здравља, а претходних дана испред зграда старе и нове Поште, као и на Зеленој пијаци.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић захвалио се градоначелнику Панчева Саши Павлову који је иницирао заједничку сарадњу са овим градом у области унапређења бициклистичког саобраћаја.

„Да је ова значајна сарадња и размена искуства уродила плодом најбоље показују грађани Панчева, који већ неколико минута после постављања, почињу да користе нове паркинге. Панчево је добар пример града, где се алтернативни видови превоза користе не само за рекреацију, већ људи бициклом долазе на посао, иду на пијацу и уз помоћ овог превозног средства много брже завршавају све обавезе. На позив градоначелника Панчева разменили смо искуства када је у питању паркирање двоточкаша и закључили да су грађанима неопходни нови паркинзи, у виду „П“ профила. На појединим локацијама смо уклонили старе чешљеве јер су нови паркинзи стабилнији, једноставнијег су изгледа и не заузимају много места. Ову сарадњу ћемо наставити и даље постављати паркинге, које сами производимо, на новим локацијама, јер је то потребно саобраћајницама овог града,“ рекао је Чупковић.

Као друштвено-одговорно предузеће, „Паркинг сервис“ увек истиче безбедносни аспект у вожњи и апелује на све возаче путничких возила да посебну пажњу у саобраћају обрате на бициклисте.

Градоначелник Панчева Саша Павлов рекао је да је ЈКП „Паркинг сервис“ промптно изашао у сусрет Панчеву на њихову иницијативу за постављање паркинга, те да су они само недељу дана од првог договора већ постављени на најфреквентијим местима.

„Изражавам велику захвалност Паркинг сервису и директору Андрији Чупковићу који је изашао у сусрет нашим захтевима и поставио 35 профила. Први пут у историји града Панчева имамо овако добре односе, а старегија нашег града јесте да он буде здрав град, еколошки и да се користе здрави видови превоза, а веома смо задовољни и плановима за изградњу бициклистичке стазе кроз јужни Банат у дужини од око 160 километара."

„Паркинг сервис" је ову акцију започео у Београду, где је у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај и удружењима бициклиста овакве паркинге поставио на више од 30 локација, које су бициклисти одабрали.