Паркинзи за бицикле постављени у Угриновцима и Грмовцу

24.07.2018.

ЈКП „Паркинг сервис“ донирало је и поставило 17 профила за паркирање бицикала на територији општине Земун. Нови „П“ профили распоређени су и постављени на четири локације, у насељу Грмовац код цркве и супермаркета и у насељу Угриновци код супермаркета и аутобуске окретнице, а у циљу унапређења услова живота становника града Београда.

Угриновци и Грмовац су добар пример насеља где се бицикл, као алтернативни вид превоза, користи за обављање основних дневних активности, а не само за рекреацију.

„Паркинг сервис“ је акцију постављања паркинга за бицикле започео у Београду, у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај и удружењима бициклиста, и овакве паркинге поставио на више од 30 локација, које су бициклисти одабрали. Паркинзи су једноставног изгледа, не заузимају пуно места, фиксирани су за подлогу, док се бицикл закључава за рам, а не само за точак, што смањује ризик од крађе или оштећења.

Као друштвено-одговорно предузеће, „Паркинг сервис“ увек истиче безбедносни аспект у вожњи и апелује на све возаче путничких возила да посебну пажњу у саобраћају обрате на бициклисте.

[gallery link="file" ids="38935,38933,38936"]