Паркирајте на ђачком паркинг месту!

25.03.2016.

Поделом флајера испред Основне школе „Михаило Петровић Алас“, ЈКП „Паркинг сервис“ је подсетио возаче, који су паркирали аутомобиле у близини школа са седиштем у зонском систему, на акцију „ђачко“ паркинг место. Ово је само једна од 25 школа у близини којих ће током целог дана контролори „Паркинг сервиса“, на симболичан начин, путем флајера обавештавати возаче да ће једногодишњи приход остварен од наплате паркирања на „ђачким“ паркинг местима бити искоришћен за куповину наставних средстава за школе.

Директор „Паркинг сервис“-а Андрија Чупковић подсетио је да ће ово предузеће изаћи у сусрет захтевима школа, које су изразиле потребе за најнеопходнијим средствима за рад и одржавање наставе. Почетком следеће школске године „Паркинг сервис“ ће им уручити компјутере, пројекторе, фотоапарате, интерактивне табле, разгласе, мултифункционалне штампаче и другу техничку опрему за извођење наставе.

- Поделом флајера апелујемо на све возаче да паркирају што чешће на овим, посебно обележеним, паркинг местима. Наша жеља је да од свих слободних паркинг места у улици, пронађу и паркирају баш на овом „ђачком“, које је обележено посебним саобраћајним знаком и од чијег прихода ћемо набавити наставна средства. На овај начин ћемо возачима скренути пажњу на додатни опрез у зонама школа и помоћи ћемо им набавком неопходне опреме за извођење наставе, изјавио је Чупковић.

Акција „Ђачко паркинг место“ покренута је 01. јуна 2015. године, најпре ликовним конкурсом, на који је пристигло више од 600 дечјих радова, а потом и обележавањем 25 „ђачких“ паркинг места у оквиру зонског система паркирања. Ова паркинг места видно су обележена хоризонталном и вертикалном сигнализацијом, коју красе победнички дечји радови са ликовног конкурса и упућују све возаче да управо паркирањем на тим местима, помажу оближње основне школе.

„Ђачко паркинг место“ је наставак дугогодишње акције Предузећа под називом „Ђаци вас моле, успорите поред школе“ и представља још један вид бриге о најмалађим учесницима у саобраћају. Овим путем „Паркинг сервис“ позива возаче да посебну пажњу обрате на децу, са жељом да се споје безбедносни и хумани аспект друштвене одговорности на који Предузеће константно апелује.

За обележена „ђачка“ паркинг места важи режим паркирања зоне у којој се конкретно паркинг место налази.

[gallery link="file" columns="4" ids="31564,31565,31566,31567"]