ПАРКИРАЈТЕ ПРОПИСНО – ДА БИ СИСТЕМ СЕНЗОРА ПРАВИЛНО ФУНКЦИОНИСАО

16.06.2016.

Наредних седам дана, контролори „Паркинг сервиса“ обавештаваће возаче поделом флајера да прописно паркирају своја возила, како би систем паркинг сензора исправно функционисао. Том приликом они ће се захваљивати свима који правилно паркирају!

Да би Систем за праћење слободних паркинг места пружао валидне податке, неопходно је да се возачи прописно паркирају, на тачно обележеном паркинг месту, изнад самог сензора. Сензори на тај начин детектују присуство возила на одређеном паркинг месту и шаљу информацију до сервера, која се веома лако интегрише у Паркинг Менаџмент Систем. Информација о попуњености паркинг места, коју ови сензори пружају, прослеђује се до инфо табли на раскрсницама, на основу којих возачи знају у којој улици има слободних места за паркирање.

[gallery columns="2" ids="24541,24542"]

Уколико возач паркира возило непрописно, на два паркинг места, односно између два сензора, они не констатују присуство возила и не могу да пруже поуздану информацију да ли су та места заузета. На тај начин доводе остале возаче у заблуду, који су се, на основу информације са инфо табле, упутили ка наводно „слободним“ паркинг местима. Оваквим понашањем и неправилним паркирањем несавесни возач уједно чини и комунални прекршај.

[gallery ids="24543,24545,24544"]

Систем паркинг сензора доприноси смањењу беспотребног кружења, смањењу времена тражења солободног места, мањој потрошњи горива, мањој емисији штетних гасова.

Подсећамо да је „Паркинг сервис“, током априла 2016. године, на делу општине Врачар, у улицама које припадају зонском систему паркирања, поставио око 1000 паркинг сензора. Ово предузеће планира да и наредних година настави развој система за праћење слободних паркинг места даљом уградњом сензора и у друге делове града, како би возачима помогао у потрази за слободним местом.

[gallery link="file" columns="4" ids="31571,31574,31573,31572"]