Паук довезао олдтајмере на јубиларну изложбу

26.04.2016.

ЈКП „Паркинг сервис” је и ове године помогао одржавање годишњег скупа Удружења историчара аутомобилизма, који је организован за викенд, испред Музеја историје Југославије.

[gallery link="file" columns="4" ids="31591,31585,31586,31587"]

Дизалицом „паук” на изложбу је довезено неколико олдтајмера за овај највећи, јубиларни, међународни регионални скуп, на коме је било изложено преко сто педесет аутомобила и више од тридесет мотоцикала. Како „Паркинг сервис“ већ има искуства у преношењу оваквих возила, није било проблема и акција је протекла успешно, на задовољство свих, а највише посетилаца. Организатори ове манифестације, иначе чланови Удружења историчара аутомобилизма, веома су задовољни досадашњом сарадњом са „Паркинг серви“-ом, без кога не би могли да у поставку уврсте неке од најстаријих експоната.

Посебну пажњу привлачили су хромом начичкани четвороточкаши Америчке производње, који до сада нису виђани у толиком броју на сличним догађајима. Уз изложбени део скупа, у биоскопској сали музеја традиционално је одржан низ предавања о историји аутомобилизма на овим просторима. Предавања су обухватала широк спектар тема везаних за производњу возила на просторима бивше Југославије, ауто и мото спорт, као и локалну литературу у раним годинама аутомобилизма.

[gallery link="file" columns="4" ids="31589,31590,31588,31583"]