Планови и пројекти ЈКП „Паркинг сервис“

25.11.2014.

Планови и пројекти ЈКП „Паркинг сервис“

На данашњој конференцији одржаној у Старом двору, о инфраструктурним пројектима и некретнинама у Београду, представници ЈКП „Паркинг сервис“ презентовали су пројекте изградње подземних гаража, марине „Ада Циганлија“ и софтвер за наплату и контролу паркирања путем СМС-а.

Андрија Чупковић, директор ЈКП „Паркинг сервис“ Београд, каже да после десет година предузеће сада по први пут има свој софтвер за наплату и контролу паркирања путем СМС-а који може да прода и нуди га заинтересованим градовима да откупе и примене на својој територији. „Од ове године наплату паркирања путем СМС-а раде српске фирме уместо хрватских, а ми смо власници софтвера који нудимо на продају. Изаћићемо са њим на тржиште, дати пун „know-how“ – наше умеће за примену“, рекао је Чупковић.

Генерални урбанистички план Београда и План регулације мреже јавних гаража предвиђају више од 50 локација за изградњу подземних гаража. „Паркинг сервис“ је детаљније разрадио изглед четири гараже које би најпре могле да се изграде на веома атрактивним локацијама. Испод „Ђерам пијаце“ на Звездари предвиђена је изградња гараже са 352 паркинг места на 14.200 m². Изградња друге гараже планирана је испод зелене површине Народне библиотеке, са планираних 350 места на две подземне етаже укупне површине 11.000 m². Трећа подземна гаража, са 756 паркинг места на три етаже и до 20.595 m², планирана испод улице Студентски трг, решила би проблем паркирања у најужем центру града. Подземна гаража испод Косовске улице имала би 247 паркинг места на 7.400 m². Уређењем водене површине и обале, у сарадњи са приватним партнерима, могла би да се изгради прва речна марина у нашој земљи са бензинском пумпом. Марина „Ада Циганлија“ у Чукаричком рукавцу могла би да има 685 места за пловила.

На конференцији су учествовали представници „Паркинг сервиса“ - заменик директора Горан Павловић, координатор за пропагандно информативну делатност Драгана Брдар и шеф оперативних активности Никола Марјановић. Остали учесници били су и представници ЈП „Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда“, ЈКП „Београдски водовод и канализација“, ЈКП „Градске пијаце“, Урбанистичког завода Београда, као и домаћини овог скупа „Aliquo group“ и Удружење италијанских привредника у Србији – Конфиндустрија Србија.